Direcció D'Art

Páginas: 5 (1071 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2012
1. Índex:

Índex………………………………………………………………………………………………………………………......1
Introducció…………………………………………………………………………………………………………………..2
Selecció i recerca d’un perfil professional…………………………………………………………………....3
Descripció del director d’art……………....………………………………………………………………………..8
Anàlisi de l’entorn………………………………………………………………………………………………...……10
Anàlisi interna…………………………………………………………………………………………………………….11Entrevistes…………………………………………………………………………………………………………......…15
Conclusions………………………………………………………………………………………………………………..19
Bibliografia…………………………………………………………………………………………………………………20










2. Introducció:

Des que vaig decidir que volia estudiar publicitat i relacions públiques tenia molt clar que la part que volia tocar era la creativa.
Quan em pensava que sabia perfectament quiera el director d’art en publicitat i quina era la seva funció en una agència, se’m va presentar l’oportunitat d’investigar sobre aquest.
Al començar informar-me, vaig adonar-me que realment tot allò que creia saber no era cert. És més, em vaig trobar davant una situació de desinformació brutal per part meva.

La realització d’ aquest treball no ha estat fàcil perquè en molts moments, els meusprejudicis sobre la professió del director d’art m’impossibilitaven veure i entendre què deien aquells densos textos sobre les tasques d’un director d’art i la comunicació en general.

Amb aquest treball pretenc aclarir, tant per mi mateixa com per qui tingui l’oportunitat de llegir-lo, tot aquest embolic mental sobre la figura del director d’art.
He intentat explicar de manera sintètica i claraquè és i què fa un director d’art, quines són les premisses a seguir per arribar a ser-ne un i quina és la condició actual del director d’art en el sector de la publicitat.







3. Selecció i recerca d’un perfil professional:

Com a perfil professional per dur a terme la recerca, m’he basat en una de les professions més creatives dins del sector de la publicitat. Aquest perfil és elde direcció d’art en publicitat, el qual trobem en el departament de creativitat d’una agència publicitària, juntament amb el director creatiu i el redactor o copy.

A partir dels perfils (Currículums Vitae) que trobarem a continuació, podem veure que per ser director d’art no necessites haver estudiat estrictament una carrera relacionada amb la comunicació, ja que al cap i a la fi, com podremcomprovar amb els quatre perfils, el més important és com complementes els teus estudis.




















4. Descripció del director d’art:


El director d’art participa en la creació de les campanyes i anuncis que poden anar dirigides a diferents mitjans com la televisió, revistes, Internet, exterior, etc.
Els clients d’un director d’art seran les empreses que contractinel servei de l’agència de publicitat on treballa aquest. Tot i això, cal saber que no tots els directors d’art treballen en una agència, ja que pot ser autònom i treballar en diferents projectes per diferents agències.
Els tipus d’empreses pels qui fan els projectes poden ser molt diverses. Dependrà del seu pressupost i objectius l’elecció de les agències de publicitat de més prestigi i careso agències més petites.

Per exemple: Coca-Cola, Movistar, El Corte Inglés, Gas natural...

L’habitual és que els serveis d’una agència de publicitat siguin contractats ocasionalment per diferents empreses. En el cas que aquestes quedin satisfetes amb el treball que han realitzat, probablement, els contractaran una vegada més.
Tot i això, a les agències es sol demanar un servei més aviatocasional. Dependrà bàsicament dels objectius de l’empresa en relació al producte que ofereixen.

La feina que realitza el director d’art és per l’agència, ja que és amb qui té el contracte. Així doncs, és un treball intern, tot i que el resultat final del projecte, va dirigit a una empresa externa que és qui posa els diners.
Avui en dia, el treball d’una agència depèn en gran mesura de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • D'art
  • fitxes d'art
  • Direccio De Marqueting
  • direcció y liderazgo
  • Direccio equips
  • DIRECCI N
  • Direcci N
  • Direccio Estrategica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS