Dirección Estratégica

Páginas: 6 (1341 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2012
-------------------------------------------------
LAURA SERNA ALABARCE

-------------------------------------------------
Prova d’avaluació continuada 3.
-------------------------------------------------
El sistema de direcció i la funció organitzativa: lideratge i comunicació. Concepte i evolució d’estratègia i direcció estratègica

-------------------------------------------------Enunciat

-------------------------------------------------
PART TEÒRICA
-------------------------------------------------
Respon raonadament les següents qüestions, justificant breument les teves respostes
1. El sistema de direcció és l’aspecte central de l’empresa com a organització. Quins subsistemes podem trobar al voltant d’aquest sistema de direcció? I quines són lestres necessitats fonamentals a què ha de donar resposta el sistema de direcció?
Podem trobar el subsistema de decisió, el qual permet el desenvolupament de les tasques i activitats per a aconseguir els objectius que s’han fixat. D’altra banda, també podem trobar el subsistema d’informació, que és bàsic per tal que les decisions puguin ser eficients i eficaces. El sistema de direccióhaurà de donar resposta a la integració del procés de direcció o administratiu en cada una de les seves activitats amb l’estructura organitzativa formal i informal, integració del comportament del sistema humà de l’organització en dos models d’actuació administrativa (de caràcter global i de caràcter específic), i per últim, compatibilitzar entre la funció directiva, la cultura i el poder enl’organització.
2. Que entens per direcció estratègica? Fes una descripció amb les teves pròpies paraules. Quines són les principals diferències amb la planificació estratègica? Quin enfocament et sembla més adient per al moment actual, el de la planificació estratègica o el de la direcció estratègica?
La direcció estratègica és el conjunt que dona forma a una sèrie defactors interns i externs i la seves interrelacions posat en mans d’un únic departament. Les principals diferències amb el sistema de planificació estratègica són: referent a la naturalesa de l’entorn és inestable discontinu, el seu procés directiu és no estructurat, flexible i oportunista, la formulació estratègica és descentralitzada i participativa, l’estil de direcció és creatiu, s’enfrontadavant els canvis de l’entorn de forma dinàmica i té un caràcter de planificació acció. Davant el moment actual considero que és més adient l’enfocament de direcció estratègica, ja que estem davant una situació inestable que comporta molt canvis ràpids i la societat es mou molt de pressa, per tant, l’enfocament dels canvis de l’entorn ha de ser dinàmic i això només ho té la direcció estratègica, jaque el de la planificació estratègica és estàtic.
3. Ansoff proposa una composició del concepte d’estratègia basant-se en quatre elements principals. Un d’aquests elements és l’anomenat vector de creixement. Explica cadascun dels quadrants que s’originen al seu voltant i il·lustra-ho amb exemples.
4. Tot procés de comunicació conté quatre elements fonamentals. Digues quins són,defineix-los, i identifica’ls en un exemple d’un procés de comunicació.
Els elements fonamentals del procés de comunicació són:
-. Subjectes del procés: són l’emissor, que és qui vol comunicar alguna cosa, i el destinatari. Per exemple, una emissora de ràdio (emissor) que escolta un públic (receptor).
-. Contextos dels subjectes: es poden emetre a travésd’unes fonts o conjunt de dades, un conjunt indeterminat d’elements expressius a partir dels quals ordena i estructura el missatge, i
a través d’uns sistemes de recursos convencionals. Per exemple, l’ emissora de ràdio que vol transmetre una noticia en un moment determinat i una hora en concret, en llengua catalana.
-. Missatge: conté la informació significativa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dirección Estratégica
  • Direccion estrategica
  • Direccion estrategica
  • Direccion Estrategica
  • Direccionamiento Estrategico
  • dirección estrategica
  • direccion estrategica
  • direccion estrategica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS