Direccio_de_productes_i_marques_PAC2

Páginas: 8 (1777 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2015
Alejandro Fernández Ruiz


PAC2 | La identitat i la imatge de marca. La marca com actiu estratègic.

Enunciat


Pregunta 1. Analitzeu el capital de marca de NIKE, tot fent referència als diferents components que el configuren, i assenyaleu les diferències respecte el capital de marca d’ADIDAS.












































Pregunta 2.

Tant Nike com Adidas les podem posicionarde la mateixa manera, dues marques de roba i calçat esportiu amb l’objectiu de la constant renovació i creació de roba per a qualsevol moment del dia per a qualsevol tipus de esportistes. Ambdues ressalten la passió per l’esport i volen desenvolupar atributs i actituds envers l’esport per tal de millorar la salut i les relacions socials.

Podem diferenciar-les com capdavanteres del sector, sensediferenciació entre elles, ja que qualsevol comprador usual de Nike, també pot arribar a comprar Adidas en un moment de la seva vida, ja que ofereixen un producte relativament similar però amb unes distincions considerables. Depenent de quina zona en el món una marca és més consumida que l’altre, però ambdues tenen el poder del sector de roba i calçat esportiu.

Segons les diverses estratègies deposicionament de Wind, podem identificar com la estratègia basada en el tipus d’usuari. Ambdues utilitzen personatges molt reconeguts socialment del món de l’esport amb l’objectiu de realitzar una comparació entre ells i els consumidors potencials de la marca. A través d’aquesta estratègia, s’hi pot observar com realitzen els seus productes per a usuaris especialitzats en aquest món del esport.També utilitzen estratègies com les d’ús i aplicacions, ja que relacionen el fet de realitzar diverses activitats com futbol o bàsquet amb la pròpia marca. En aquest cas, pot ser un exemple el fet d’identificar dos dels jugadors més importants de la història del futbol i capdavanters de la elit mundial avui en dia, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, ja que cadascun són la imatge de cada marca. Enaquest casa, parlar d’Adidas, per al consumidor és ser imatge de Messi i al contrari, ser de Nike es ser la imatge de Cristiano Ronaldo. Llavors s’hi crea un símil entre aquesta rivalitat, tant de marques com la rivalitat entre els dos jugadors.

Aquí podem observar el mapa de posicionament, on observem les dues marques i dos similars del mateix sector com són Puma i Reebok, segons les variables dePreu/Qualitat:








Pregunta 3. Creieu que el posicionament de NIKE i ADIDAS és correcte tenint en compte la seva identitat de marca? Raoneu la vostra resposta i reforceu-la, tot indicant la identitat de cada una d’aquestes dues marques.

Sí que trobo correcte el posicionament de les dues marques ja que, proporcionen un producte que va totalment acord amb la identitat de marca, o els valors quevolen transmetre. Són dues marques que tenen com a objectiu la potenciació de fer esport, la constant evolució i superació personal, fet que s’hi pot observar en els productes que distribueixen.

En un principi proporcionaven al consumidor un cert tipus de producte que, amb molt d’èxit, va agradar. Però tot i això, segueixen amb aquest esperit de superació, en aquest cas, de la tecnologiautilitzada en els seus productes. Però aquest esperit de superació, també és el que volen transmetre en els seus valors com a marca, fet que s’hi veu potenciat amb les diverses campanyes publicitàries realitzades per cada marca.

Podem posar com a exemple l’eslògan utilitzat per Nike: Just Do It. Aquest eslògan en anglès,

Pregunta 4. Creieu que NIKE i/o ADIDAS haurien de re posicionar la seva marca?Per què? Argumenteu la vostra resposta.


Pregunta 5.

No n’estic d’acord amb aquesta afirmació ja que trobo que, la identitat de marca d’una empresa, és a dir, els valors que té l’objectiu de transmetre als possibles consumidors, ha d’estar un esglaó per sobre de la imatge de marca, ja que únicament és el valor visual com el logotip el que transmet aquest concepte.

Un consumidor, normalment,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS