dirección estratégica

Páginas: 4 (821 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2014
DIRECCIÓ ESTRATÈGICA I
CANON: Desarrollo de capacidadesLydia Domènech Montes
NIU: 1335649
16/10/2014
Context de l’empresa
Canon va ser fundada al 1933. El seu objectiu era el de produir unacàmera sofisticada de 33 mm capaç de competir amb el model alemany Leica. A finals dels anys cinquanta es va posicionar com el major productor de càmeres de Japó, començant a exportar els seus productesa Estats Units i Canadà.
Canon es una empresa que dona molta importància a la diversificació i a la inversió en I+D. Gràcies a aquesta orientació empresarial Canon es una empresa reconeguda per laintroducció de productes basats en la tecnologia punta i innovació tecnològica.
Estratègies
Mentre que els investigadors buscaven un nou procés de copiat en paper normal, l’empresa no es quedaquieta. Obté una llicencia d’explotació d’una altra tecnologia inferior i ho comercialitza a Japó amb el nom Confax1000. Tres anys més tard aconsegueix una llicencia per la tecnologia del ‘’toner’’ quecombinant-la amb l’altre introdueix la sèrie CanAll, per vendre aquesta copiadora crea una companyia independent, International Image Industry.
A finals dels anys setanta, Canon decideix concentrar elsseus esforços en un mercat no explotat per Xerox, les petites oficines. Es volia crear una maquina de taula auxiliar d’us personal amb bona relació qualitat-preu. Un equip de 200 tècnics desprès demolt eforç aconsegueix crear-la. Canon ha perseverat el seu lideratge en el mercat de les copiadores personals fins la dècada dels noranta.
Els directius de Canon segueixen una estratègia de d’esperarel temps que sigui necessari fins que l’empresa adquireixi els coneixements suficients en una àrea especialitzada abans de fer que l’organització es comprometi al següent objectiu per no disminuir elprestigi de l’empresa.
Els èxits de Canon es deuen a que ha aplicat una estratègia permanent de I+D descentralitzada.
La eficàcia del marketing es el resultat d’estratègies escalonades i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dirección Estratégica
  • Direccion estrategica
  • Direccion estrategica
  • Direccion Estrategica
  • Direccionamiento Estrategico
  • dirección estrategica
  • direccion estrategica
  • direccion estrategica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS