Discriminació de dones s.XX

Páginas: 4 (763 palabras) Publicado: 20 de enero de 2014



Estaven discriminades les dones a Espanya a principis de segle XX?


Document 1: Portada de la revista La dona Catalana, 1936.

A l'any 1936, existia la igualtat legal entre els homes idones. Des d'aleshores, les dones catalanes -que a diferència de les dones de la resta de l'Estat espanyol, posseïen propietats administrades per elles mateixes. Per tant, les catalanes tenien mésllibertat respecte altres espanyoles- començaren a seguir un model més independent que abans de la declaració oficial de la Constitució, deixaren de tenir com a objectiu de la vida ser una bona esposa imare per treballar a fora del llar.

Document 2: Les diferències davant la llei.

Per un mateix delicte, existien dos penals distints que la seva aplicació depenia del sexe de l'individu. Elsdelictes comesos per una dona, sempre era castigada d'una manera més greu que un home. L'existència del masclisme era quelcom evident, es tractava d'educar la dona per ser dòcil davant un home, si l'homeno n'era capaç d'aconseguir-lo, la llei li donava suport condemnant a la dona. L'home mai seria infidel si el poble no se n'adona i comet un crim passional, estaria com a màxim sis anys empresonat, adiferència de la dona que podria estar-hi tota la vida.

Document 3: Les diferències educatives.

L'any anterior a la declaració de la igualtat legal d'ambdós sexes, una gran part de la poblaciófemenina era analfabeta, atès que poques dones podien accedir a l'educació i aquestes que tenien el privilegi, una minoria arribaven a ser universitàries. Per aquestes universitàries, les úniquescarreres que tenien sortides laborals eren estudis de lletres, de magisteri o de farmàcia perquè els prohibien participar en oposicions de càrrecs polítics o judicials.

Document 4: Femenismo triunfante,1927.

En sis vinyetes i quatre anys abans de la legalització de la igualtat, Sileno presenta en el seu dibuix com una dona continuaria essent una mare exemplar encara que fumi, condueixi, nadi en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La discriminacio de la dona a espanya
  • LES DONES AL S.XX
  • discriminació de la dona
  • la discriminació a la dona durant inicis del sXX
  • La discriminació
  • discriminacio
  • Discriminacio
  • Discriminacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS