Discriminación de la mujer en el deporte.

Páginas: 13 (3226 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2012
1.- Conceptes bàsics:

- Que s’entén per gènere des d’un punt de vista sociològic? Posa exemples per explicar-ho.
Segons la sociología, el gènere és el conjunt d’apectes socials de la sexualitat, un conjunt de comportaments i valors associats de manera arbitrària en funció del sexe. Per exemple, la llibertat d’un homosexual a poder-se casar igual que un heterosexual sempre hauria d’existir jaque tenen una relació entre ambdós ferme

-Que és un estereotip dins la societat? Quins serien els principals estereotips en relació a l’esport? Posa exemples.
És l’imatge que se li dóna a un grup de persones que comparteixen una sèries de característiques i habilitats similars i que està admesa per tots ells.
Uns estereotips que podriem observar en l’esport podrien ser: l’autoevaluació de lacomplexió del propi atleta en base al l’esport que practica, varis atletes canviarien alguna part del cos per aconseguir un major rendiment en la seva pràctica, etc.
Algún exemple d’això podría ser la necessitat (o desig) que ténen alguns atletes de tenir millor la vista per poder practicar més fàcilment el seu esport, llevar-se alguns quilògrams a fi de rendir més en la pràctica del seu esport,les ganes de tenir alguna part del cos més desenvolupada per aconseguir més potencia o agilitat…

- Quin és el rol del gènere femení i masculí dins la societat? I dins l’esport? Posa exemples.
El món de les dones fins a fa amb poc més d’un segle, es reduïa a la casa, i el seu paper en la societat es limitava a ser bona filla, bona mare i bona esposa. El món, fora de les parets de la casa, noera per elles, no els estava permès, sinó que ho vivien a través de la finestra de la seva casa.
S'afirma que encara hi ha avui grans obstacles per aconseguir aquesta igualtat entre homes i dones, ja que en la vida privada se segueix discriminant a la dona i l'accés de la dona a càrrecs i llocs de major responsabilitat avança molt a poc a poc.

2.- Esport femení I mitjans de comunicación:

-Explicar 5 noticies rellevants relacionades en l’esport femení a nivel col·lectiu i 5 a nivel individual, o separat, que s’hagen preduït durant el temps de fer el treball, i trobades a la tv., ràdio, o prensa, Internet, indicant d’on i quan surt cada una d’elles.
* Coma cedeix 12 minuts a la penúltima etapa del ral·li Daka, l'espanyol no va poder fer molt, per més que va accelerar a fons la seuKTM. Amb l'avantatge de comptar amb la petjada dels seus rivals, Despress ( pilot francés) es va col·locar líder de l'especial gairebé des del primer lloc de control i per rematar, Coma es va perdre en el quilòmetre 207. Com a conseqüència, el portuguès Helder Rodríguez es queda amb la prova, seguit de Despress a 47", qui li va treure a Coma 1238" i va quedar a 113" en la general. Amb aquestaventaje, el francès solament haurà d'administrar el seu temps en el curt especial de matí del darrer dia d’etapes per fer-se d'un nou triomf en el Ral·li Dakar. (trobat a internet del dia 14-01-2012).

* Els jugadors d’Alex Ferguson viatge a Newcastle després de ser derrotats pel Blackburn y una victoria del Manchester City davant el Liverpool (trobat a internet del dia 4-01-2012).

*L’Osasuna s’enfrentarà al FC Barcelona al Camp Nou a l’anada d’octaus de final de la Copa del rei, després del 8-0 patit en la lliga (trobat a internet del dia 4-01-2012).
8-0
* L’espanyol Rafel Nadal va guanyar a Roger Federer en dos sets ajustats i es va proclamar campió del Masters 1000 de Madrid (trobat a internet del dia 16-09-2011).

* El Reial Madrid ha fitxat CristianoRonaldo per afegir-lo a la llista del seu tècnic. Ha estat un fitxatge difícil i, sense cap dubte ni un, caríssim [94 miliones d’euros]. El devanter ha tengut una tragectòria bastant bona, però que amb el fitxatge blanc ha estat bastant reforçada i ampliada (trobat a internet del dia 11-06-2009).

* La FIA ha aprovat el calendari del Mundial 2012 de F1. El calendari será el següent:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Discriminación De La Mujer
  • Discriminacion a la mujer
  • Discriminacion de la mujer
  • Discriminacion de la mujer
  • Discriminacion a La Mujer
  • Discriminacion a la mujer
  • Discriminacion a la mujer
  • Discriminacion De La Mujer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS