Discurs de sagasta al congrés dels diputats

Páginas: 2 (408 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2011
HISTÒRIA d’ESPANYA

Doc. 38. Discurs de Sagasta al Congrés dels Diputats

17) Identifica el tipus de font, assenyala les idees més importants i contextualitza-les històricament.
Aquest discurs,fet per Sagasti al Congrés dels Diputats a Madrid el dia 27 d’Abril de 1898, és una font primària on aquest parla, principalment, sobre la innocència d’Espanya en l’acusació per part delsnord-americans de l’enfonsament del cuirassat Maine; també parla de l’aprofitament d’aquests per aconseguir la colònia de Cuba a arrel d’aquest enfrontament; com a punt final, crida a la guerra contra els EstatsUnits.
Tot i fer aquesta convocació a la guerra, mesos després, Sagasta signa la renúncia espanyola a Cuba, en el Tractat de París (1898). Tot aquest conflicte té origen a la guerra de Cuba entre elsindependentistes cubans i la metrópoli, Espanya (1895-1898). Els Estats Units van enviar el cuirassat Maine com a observador, però, com a conseqüència d’una explosió, es va enfonsar, i elsnord-americans van inculpar Espanta d’aquest fet. A causa d’això, va tenir inici la guerra hispanonord-americana, que va culminar amb la pèrdua de les últimes colònies espanyoles, com ja s’ha dit, amb elTractat de París.

18)Digues qui era Sagasta i quin partit liderava.
Sagasta (1825-1903) vaser un polític liberal espanyol. Va començar a participar a la vida política des de Jove, al PartitProgressista. Va participar durant el regnat d’Isabel II en l’estratègia del retraïment. Més tard, va ser un dels defensors de la Monarquia democràtica i va estar al cap dels que eren coneguts com elsconstitucionals.
Passats els anys, va acabar acceptant la Constitució conservadora de Cànoves, tot i ser partidari de la del 68, però hi va introduir algunes innovacions.
Finalment, va ocupar el càrrec desegon ministre i va comandar els moviments que van portar a la pèrdua de Cuba davant dels Estats Units.

19)Exposa breument les causes, els fets més destacats i les conseqüències de la guerra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monoparentalitat. Anàlisis dels discursos
  • Discurs de sagasta
  • DISCURSOS SOBRE LA CONDICI DELS GRANS
  • Congre
  • sagasta
  • Pdf congre
  • Historia del congr
  • Congrés Eucarístic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS