Discurso Steve Jobs

Páginas: 8 (1930 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2013
Treball sobre el discurs de Steve Jobs a la Universitat de Stanford

A) Resum del discurs.
Steve Jobs comença el discurs dient que explicarà tres històries. En la primera història, explica que la seva mare biològica el va donar en adopció a una parella amb estudis universitaris, però al final els primers candidats van decidir-se per adoptar una nena. Així que, finalment, Steve Jobs va acabaramb una parella sense estudis universitaris, però amb la condició imposada per la seva mare biològica que el seu fill anés a la universitat. Quan va tenir l’edat, va ingressar a la universitat, però al cap de sis mesos va deixar-la perquè no sabia què fer amb la seva vida, i només anava com a oient a les classes que li interessaven, deixant-se portar per la seva intuïció. Llavors, va decidirapuntar-se a un curs de cal·ligrafia. Aparentment, el que aprenia en aquest curs, no li serviria gaire en la seva vida professional, però 10 anys més tard, quan dissenyava el seu primer ordinador, va recordar tot el que havia après i ho va aplicar al seu disseny, fent que aquest tingués una bellíssima tipografia. I com que Windows va copiar-la, si ell no hagués deixat la universitat i hagués fet elcurs de cal·ligrafia, segurament ara no existirien els ordinadors amb la tipografia amb la que els coneixem. Acaba la història dient que els punts no es poden unir mirant endavant, els punts s’uneixen mirant enrere, i que s’ha de confiar en un mateix.
En la segona història, explica que va fundar Apple als 20 anys al garatge dels seus pares. Més endavant, va contractar a una persona que creia que eraidònia per dirigir l’empresa amb ell, però al cap d’un any tenien desavinences pel que feia a la perspectiva de futur i la junta va decidir acomiadar a Steve Jobs. Així que als 30 anys, l’havien fet fora de la seva pròpia empresa quan s’acabava famosa. Va estar-se uns mesos sense saber què fer, però es va adonar que podia tornar a començar de nou i va fundar les empreses NeXT i Pixar, i també vaconèixer la dona amb la formaria una família. Pixar va realitzar la primera pel·lícula d’animació feta per ordinador, Toy Story, i després es convertiria en l’estudi d’animació més exitós a nivell mundial. A més, Apple va adquirir NeXT i, d’aquesta manera, Steve Jobs va tornar a la seva primera empresa. Acaba la història dient que res d’això hagués passat si no l’arriben a acomiadar d’Apple. Quanpassi alguna cosa dolenta, no s’ha de perdre la fe. S’ha buscar una feina que s’estimi, no conformar-se.
Finalment, en la tercera història, comença amb una cita que va llegir de jove: “Si vius cada dia com si fos l’últim, segurament un dia tindràs raó”. A partir de llavors, ell s’ha preguntat cada dia si faria el que anava a fer aquell dia si fos el seu últim dia, i la resposta sempre era un no.El fet de recordar que estarà mort en poc temps, diu, ajuda a prendre decisions importants perquè no t’importa ni l’orgull, ni la por al fracàs o a la vergonya, ja que no tens res a perdre. Segueix amb el discurs dient que li van diagnosticar fa un any un càncer de pàncrees i els metges li donaven 6 mesos de vida. Després, però, li van fer més proves i van descobrir que era un càncer molt estranyque es podia curar per mitjà de la cirurgia. Així que es va operar i es va curar. Havent passat això, diu que pot afirmar que ningú vol morir. Tot i això, tothom morirà, el vell deixa pas al nou. Els alumnes de Stanford, ara són el nou, però arribarà un moment que seran el vell, així que els aconsella que no perdin el seu temps vivint la vida d’un altre o deixant-se atrapar pel dogma: han de ferel que els diu el cor i la intuïció. Segueix amb el discurs dient que, quan ell era jove, existia una publicació que es deia “The Whole Earth Catalog”, als anys 60 i 70. Tot funcionava amb màquines d’escriure, tisores i càmeres polaroid, com si fos una edició rústica de Google. Era idealista i amb idees prolixes i importants. En la seva última publicació apareixia una fotografia d’un camí rural a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis Discurso Steve Jobs
  • discurso steve jobs
  • Discurso de steve jobs
  • Discurso de Steve Jobs
  • Cuartilla de discurso steve jobs
  • Analisis Discurso Steve Jobs
  • Steve Jobs Discurso
  • Ensayo Del Discurso De Steven Jobs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS