Diseño, apuntes

Páginas: 11 (2644 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013

Comunicació gràfica
Variables: tipografia, gràfics,color,moviment,so... Intel·ligidad,llegibilidad,comprensión y acción. Visualitat, quantitat,mida,posició, aspecte.
El tractament formal és el que dóna expressió al missatge gràfic.
Estat estètic (atracció visual): consideració del disseny molt macrotipogràfica, respon els aspectes de visió global. Quan tenim la pàg. en blanc la primeraconsideració és quanta informació posem. La seguent consideració quina mida en donem. La tercerca com ( on? abaix, adalt..) És un bucle que torna a considerar la quantitat, la mida i la posició. Respon als criteris editorals, si sóc editor i aplico els meus criteris puc decidir quina noticia és més important que l'altra. Els elements macrotipografics tindran un referent jeràrquic respecte un altre. Enl'estat estètic normalment preferim la part de dalt (0.8) abans que la d'abaix (0.6). Quan les mides són iguals , preval la posició, mires més amunt que abaix. Si les mides són diferents, visualment mires més la petita perquè fas més esforç per veure-ho.Ens controla molt més les mides petites que les grans visualment. Per això la publicitat és fica a la part baixa dels diaris( a el faldón). Quandividim moltes noticies verticalment, interpretem que la de dalt de tot és molt important però les altres ja no. En canvi si dividim le snoticies en dues parts per ficar una foto o qualsevol cosa , ens crida l'atenció i mirem cap a baix.
Mapa de format: per poder comparar dos dissenys hem d'equivarar-los. Fem un percentatge ( 10 divisions verticals i 10 horitzontals, de tal manera que quan jovull saber l'espai que ocupa una informació, em dóna un percentatge). Serveix per comprar formats de dos diaris diferents.
Estètica de la forma gràfica: L'estètica adequada d'un disseny (APARENTE) es manifesta quan el disseny descriu el contingut de manera més senzilla.
La simplicitat visual: elimina les estructures innecessaries.
Dins de l'estt estètic parlem del macritipo. que parla de coses engeneral i el microtipogràfic: al detall.
Parts del disseny: Podem parlar d'atracció visual ( fer que un llegeixi el titular abans que l'article) i atracció emocional( dóna sentit a les coses. Ex: verde= naturaleza).
Representació simbòlica: una pàg. de diari sol te aquets elements: tipografia, gràfics, elements auxiliars( inicials, pastilles, punts de crida..) i color.
TEMA 2.
Aspectes Claus:- Buscar referents formals i vinculacions estètiques pel desenvolupament professional(Referents). Criteris d'ordenació i ús de l'espai gràfic (Espais gràfics). Valors dels elements formals (Grafismes).
Tipometria: Quan es va inventar la imprenta el sistema egemònic no era el decimal, era el que encara utilitzem a hores d'ara, el sistema cícers com unitat superior i punts com unitat petita.
1cícer = 12 punts.
1p/ 2p/ 3p/ 4p/ 5p/ 6p 7p 8p 9p 10p 11p 12p
0.1 cíc/0.2cíc/0.3cíc...
Tot material tipogràfic es mesura amb el tipòmetre, un regle graduat amb línies. Quants punts piques són una posada? Si una pica té dotze, 6? 12 x 6= 72. Les lletres de tipometre és el xivato que ens xiva el tipus de lletra que estic utilitzan, quina coincideix amb la meva lletra. La lletra é xiva al cos, ésa dir, la mida de la lletra.
El següent element de la tipogmetra és la tipologia, hem de triar un tipus de lletra o una altra. Quan ho fem el que busquem és a bdanda de la jerarquitatció formal per la mida , també busquem la jerarquitatzió per un cas concret. És donar ritme triant. En aquesta problemàtica el que passa es que hem de fer un càlcul i correcions i unes codificacions. La unitat dela línia són pulsacions( lletres i espais, quantes paraules de promig em caben en una línia).
Aplicació:
Macrotipogrfia
Microtipografia
Estructuració del missatge.
Edició: el disseny de la obra gràfica: llibres,revistes, diaris... també el disseny de caràcters i altres elements gràfics.
Publicitat: comercial o cultural/social: anuncis, cartells,catàlegs...
Imatge corporativa: Señalética ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apuntes Analisis Y Diseño De Sistemas
  • Apuntes Diseño Web
  • Diseñar hoy apuntes
  • Apuntes de analisis y diseño de sistemas
  • Apunt S Diseño Investigacion
  • apuntes diseño estructuras administrativas imprimir
  • apuntes de diseño
  • Apuntes Sobre Metodología Del Diseño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS