Diseño de una nave industria (euss)

Páginas: 15 (3590 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
Índex

Tabla de contenido
Índex 2
Introducció 3
Ubicació 3
Estudia del terreny 4
Distribució en planta 4
Requeriments 5
Descripció general de l’edifici 5
Càlcul de l’estructura 6
Hipòtesis de càlcul i de treball 6
Càlcul de forces i moments 6
Dimensionat de l’estructura 6
Definició i càlcul de les unions 6
Fonaments 6
Naturalesa del terreny 6
Dimensionat dels fonaments 7
Mesuresde protecció contra incendis 10
Pressupost 13
Conclusions 13
Bibliografia i webgrafia 13

Introducció

La nau destinada a ser un concessionari de vehicles amb taller propi te unes dimensions de 55 x 55 metres, amb una distribució del 50% de la superfície destinada a botiga i l’altre 50% destinats a taller i serveis de mecànica.

L’estructura cal dir que esta formada per 11 pòrticsseparats a 5 metres entre ells, cada pòrtic té un pilar situat just al mig de la llum. La part superior dels pòrtics està format per un entramat amb 10 trams de gelosia amb un cantell de 1.5 metres.

El pendent del sostre es d’un 5%, i el pilar més alt fa 14,75 metres, mentre que el més baix fa 12 metres.

[pic]

[pic]

L’elecció de fer un sostre d’alçada amb aquestes característiques ve donadaper la necessitat de posar un pont grua, aquest ja ocupa una certa alçada dins la pròpia nau, i la càrrega que ha d’aixecar també ocuparà espai en alçada, d’aquesta manera amb el disseny proposat es pot treballar amb el pont grua sense que afecti a cap operari en el seu lloc de treball.

Ubicació

Les nostres instal·lacions estan ubicades al Camino de la Vega S/N, a la població deFuenlabrada, Madrid.

Aquestes instal·lacions estan situades a les afores de la població de Fuenlabrada, al polígon industrial Sevilla Albarreja just al costat de la sortida 51 de l’autopista M-50, que és una de les principals vies de circumval·lació de la Comunitat de Madrid.

En les següents imatges ens podem fer una idea més precisa de la situació i bona comunicació de les que gaudeix elconcessionari. Aquest està identificat amb

[pic]

Vista aèria 1

Com podem apreciar a les imatges estem al ven mig dels municipis de Pinto, Getafe i Fuenlabrada.

[pic]

Vista aèria 2

Estudia del terreny

Distribució en planta

El nostre concessionari per requeriments del client ha d’estar format per diversos espais de treball. Així tenim exposició amb botiga, oficines i despatxos, bar -cafeteria, taller, recanvis, zona de d’espera i serveis per als clients els treballadors.

La parcel·la quedarà delimitada per un mur de lloses de 20x20x10cm fins a una alçada de mig metre i a sobre una tanca metàl·lica d’una longitud d’un metre i mig. La distància entre l’entrada de la parcel·la i la de l’entrada serà de 30 metres.

L’entrada principal de la nau industrial quedarà situat endirecció a l’ Avenida de la Hispanidad. En front de l’entrada ficarem un aparcament per 20 cotxes i una zona lliure per al possible accés dels serveis d’emergències. Per l’entrada principal accedim a la zona d’exposició i venta de vehicles. Seguidament ens trobem al fons a l’esquerra les oficines dels comercials i dels directius del concessionari i a la dreta ens trobem la cafeteria i els lavabos perals clients. A la part posterior de la nau tenim el taller i la zona de recanvis. La part posterior té la seva pròpia entrada per als clients dels vehicles que s’hagin de reparar, la part posterior dreta estarà adaptada pels usuaris que vulguin comprar algun recanvi per al seu automòbil. L’accés posterior a la nau estarà adaptat per a la lliure entrada de tràilers que hagin de descarregarmercaderies sense problemes per a maniobrar. Finalment trobarem seguidament a la zona de recanvis una zona de dutxes i lavabos per als treballadors. Cal destacar que la connexió entre la part anterior i la posterior estaran connectats per un passadís de 5 metres de llarg i 5 metres d’ample.

Requeriments

Per a la construcció de la nostra nau industrial hem de tenir en compte que ha de poder suportar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nave industri
  • Industria naviera y navegación costera
  • Corrosion En La Industria Naviera
  • Crisis subprime y la industria naviera
  • Situacion De La Industria Naviera
  • Diseño de una nave industrial
  • Diseña una nave con cype cad
  • Guía de Diseño de Naves y Comandantes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS