disertación del mito de la caverna

Páginas: 3 (653 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2014


2.Explica les característiques més importants de l’obra d’Enric Valor.
La producció literària d’Enric Valor consta de dos apartats.
Valor usa el narrador omniscient i subjectiu.Escriu ambgran precisió i exactitud pel detall.Té un gran domini de la llengua.Els recursos que usa provenen de la tradició,usa un model de llengua literària molt equilibrada,amb peculiaritats valencianes.Les rondalles valencianes tenen un nucli narratiu de procedència oral complet,sobre el qual opera una profunda transformació i reformulació del relat oral i proposa uns contes cultes.Els relatsbreus destaquen per la riquesa de la llengua.
La novelística :Valor abarca les seues experiències biogràfiques i coneixements sobre la terra.Pretén fer la crónica del període històric que vaviure.Empra la narració en primera persona per augmentar la complicitat del lector.Els protagonistas són famílies,la natura…l’espai literari és Cassana.
Ha sabut crear un registre literàririquíssim.Representa la continuïtat de la tradició lingüística i literaria valenciana d’abans i després de la guerra civil.

144 paraules.








3.La producció literària de Mercé Rodoredaincideix sobre la psicologia dels personatges.Estàs d’acord amb aquesta asseveració? Explica perquè.
Sí.La seua obra és una de les més importants en la narrativa catalana contemporània.Descriu lapsicologia femenina i infantil.Crea un univers basat en la infantesa,que representa la felicitat senzilla.Destaquem Aloma.
Natàlia,la protagonista de “La Plaça del Diamant”, és una peça fonamental dela seua obra.
Representa la submissió a l’home,l’incomunicació de la dóna,és una de les seves dones-coratge.
També citem “El Carrer de les Camèlies” i “Mirall trencat”,on empra per primeravegada al narrador omniscient en 3ª persona.Hi ha dues “heroïnes”:Tersesa Goday i Maria.L’escenari és el món decadent del jardí.
Té contes,com “La meva Cristina i altres contes”.

111 paraules....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disertación Platón: El mito de la caverna
  • Mito de la caverna
  • El Mito De La Caverna
  • mito de la caverna
  • El Mito De La Caverna
  • Mitos De La Caverna
  • El mito de la caverna
  • EL MITO DE LA CAVERNA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS