Disertación Filosófica (En Catalán)

Páginas: 4 (770 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
Alex Sardà

Disertació de filosofia: Què és l’home? Què ens humanitza?

Què és l’home? Què ens humanitza? Són de les primeres preguntes que intenta respondre des de els seus principis lafilosofia. La pròpia ment humana durant segles s’ha capficat sense massa èxit en intentar trobar una resposta aproximada deixant de costat respostes irracionals com que l’home és creació divina de Déu.

Elque ens humanitza també ens podria dur a la nostra destrucció... I és que culturalment, estem realitzant actes que van en contra del sentit de l'espècie, com la compassió, ja que, si fóssim una altraespècie, respondríem als nostres instints, i no a la raó. Per exemple, ens hem dedicat com a humanitat, a inventar teràpies per allargar la vida d'éssers, que en altres circumstàncies, la naturalesahagués rebutjat. No és que em negui a que es protegeixi el desvalgut, al contrari, sóc el primer partidari de l'assistència als discapacitats, però, no deixo de reconèixer, que deixant a part elssentiments cap al proïsme, aquestes pràctiques van en contra de la supervivència com a espècie, ja que, per exemple, éssers que mai haguessin arribat a adults, tenen una expectativa de vida més llarga,probablement fins a arribar a edat reproductiva, per tant, tenen oportunitat de perpetuar tares genètiques que d'una altra manera haguessin desaparegut. És trist, perquè la nostra evolució com a ésserspensants i amb sentiments humanitaris, ens portarà a la llarga, a la nostra desaparició. Però pensant-ho bé, també pot ser que el pensament complex sigui la manera que té la naturalesa de mantenirl'equilibri entre les espècies, ja que som els més grans depredadors del món.

L’home, s’ha diferenciat dels altres éssers gràcies a la seva capacitat de pensar i raonar, la seva habilitat pelllenguatge i per tenir una gran capacitat intel·lectual i sobretot perquè els homes podem imaginar, a diferència dels animals, que des del dia en que arriben al món, segueixen tots el mateix camí: Néixer,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disertacion filosofica
  • Disertacion Filosofica
  • Disertación filosófica
  • Disertacion filosofica
  • Disertacion filosófica
  • disertación filosofica
  • Disertacion Filosofica
  • disertacion filosofica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS