disertación filosófica

Páginas: 2 (400 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013

Dissertació
Teoria Filòsof rei


Plató estava disconforme amb el sistema governamental de la Grècia clàssica. Seguint les idees de Sòcrates, ell també va qüestionar la gestió de les polis.Segons ell estaven governades per persones que no actuaven moralment correcte. Això repercutia en el desenvolupament del territori i en la difusió de la falta de valors a la societat.
Comparteixo laidea que tracta Plató al Llibre II de la República on diu que cada ciutadà ha d’aportar alguna cosa a la polis que sigui beneficiosa tant per a ell com per als altres. L’ideal és que cadascú de lasocietat tingui un paper i una funció, i la seva obligació social sigui executar-la bé. El no compliment d’aquesta norma bàsica seria una falta greu de respecte moral, social i repercutiria en elfuncionament general de la polis. Aquesta funció ha d’estar acompanyada d’un bon govern.
Comparteixo la idea principal del Filòsof Rei, que considera que els governants han de ser persones tècniques,sàvies i moralment virtuoses. Considero que els filòsofs podrien ser una bona opció ja que compleixen la 2ªi 3ª condició anteriorment citades, però és molt important que que dominin la tècnica del bongovern, complint la teoria virtud-coneixement. En realitat, els problemes que cita Plató en la gestió de la Grècia del segle Vè aC no han variat molt respecte als nostres temps, tal com es demostra amb lagran quantitat de queixes que actualment reben els polítics.
La relació que Plató defensa entre virtut i coneixement és essencial. La societat hauria d’aspirar a què siguin els millors els quegovernin, és a dir, els que compleixen l’excel·lència, entenent com a tal la suma de coneixement, saviesa i bondat, ja que és un càrrec de molta responsabilitat i de la que depèn el benestar general.. Elsistema actual de requisits per ser polític i governant és dolent, ja que no exigeix cap de les anteriors condicions. Perquè una persona sigui capaç de poder organitzar una polis ha d’estar dotada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disertacion Filosofica
  • Disertación filosófica
  • Disertacion filosofica
  • Disertacion filosófica
  • disertación filosofica
  • Disertacion Filosofica
  • disertacion filosofica
  • disertacion filosofica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS