Disertacion Filosofica

Páginas: 4 (825 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
La influència dels filòsofs de la sospita en la visió de l’ésser humà actual.

En aquesta dissertació parlarem sobre els filòsofs de la sospita i de com han influït en la visió de l’ésser humàactual, Karl Marx, S. Freud i F.W. Nietzsche, tres filòsofs amb diferents pensament. Aquestos tres filòsofs tenen diversos pensaments, Marx afirma que som el que fem, una afirmació que pense que té moltaraó i és correcta, i també vol eliminar el capitalisme, Nietzsche, per altra part, és més individualista i pensa que cada individu s’ha de construir a sí mateixa, jo pense que els humans han d’estarorganitzats per a aconseguir un fi comú i no ser individualistes i Freud era un psiquiatra que pensava que totes les persones es poden curar. Parlarem més detingudament sobre aquests filòsofs i laseua visió.

Els filòsofs de la sospita eren els filòsofs que sospitaven que alguna cosa de la nostra cultura i de la visió de l’ésser humà no estava clara. Eren tres, K. Marx, Nietzsche i Freud.Nietzsche era un filòsof individualista, és a dir, afirmava que cada individu s’ha de construir a sí mateixa afirmant la seua identitat sense fixar-se amb els altres, discrepe amb això dient que ens hemde formar i organitzar en societat , no cada individu a sí mateixa perquè així es podria aconseguir un fi comú, que seria millor per a tots. Afirmava que l’ésser humà no és únicament racional, sinó quetambé és passional, volent dir que la vida s’ha de viure amb passió i intensitat. També afirmava que guiar-se per la raó no garanteix l’èxit, i que és millor viure intensament que amb por.
Freud eraaltre filòsof de la sospita, encara que també era psiquiatra. Es fixava en els problemes psiquiàtrics i afirmava que totes les persones amb problemes psiquiàtrics podrien ser curades, afirmava quel’ésser humà no era racional, però si estable. Deia que la repressió dels desitjos es converteix en malaltia, perquè si tu vols alguna cosa i vols tindre-la a tota costa i algú te la reprimeix o no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disertacion Filosofica
  • Disertación filosófica
  • Disertacion filosofica
  • Disertacion filosófica
  • disertación filosofica
  • Disertacion Filosofica
  • disertacion filosofica
  • disertacion filosofica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS