Diseño de un producto sostenibilista

Páginas: 3 (536 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014
Arnau Alarcón
GrupA.1.

3. PREPARACIÓ DE LA PRÀCTICA. TREBALL INDIVIDUAL
Pas B: Relacioneu i expliqueu les 10 idees principals contingudes en les referències a, b i c (10 idees en total).
Les10 idees principals contingudes en els tres documents podrien estar resumides en les següents:
1-El sistema productiu actual va ser pensat únicament per generar capital, considerant que els recursosnaturals eren inacabables. Així, la problemàtica ambiental ha adquirit una importància clau a nivell social, polític i econòmic.
2-L'ecodisseny o millora ambiental de productes consisteix en laincorporació de nous valors: respecte per l'entorn i un més gran benefici social col·lectiu. La sostenibilitat deixa la seva tangencialitat i passa a situar-se centralment en l'acció productiva iprojectual. D'aquesta manera, s'obre davant l'usuari un espai d'integració, de participació i de satisfacció.
3-L'ecodisseny són“Accions orientades a la millora ambiental del producte en l’etapa inicial dedisseny per mitjà de la funció del producte, la selecció de materials menys impactants, l’aplicació de processos alternatius, la millora en el transport i en l’ús, i la minimització dels impactes enl’etapa final de tractament.”, Joan Rieradevalls
4-A l'hora de dissenyar un producte cal tenir presents totes les seves etapes: extracció de materials, producció, comercialització, utilització ieliminació. En cadascuna d'aquestes fases es consumeix energia i recursos i cadascuna d'elles també pot generar impactes com serien les emissions contaminants i els residus.
5-La sostenibilitat no ha de ser unfre per avançar i "projectar-nos" cap al futur; sinó tot el contrari.
6- Un producte sostenible és ambientalment net (que minimitza el consum de recursos i la generació de residus, que tanca el ciclede la matèria), socialment just (que és culturalment apropiat per a la realitat local, que no fomenta la inequitat) i econòmicament viable.
7- El cicle de vida d'un producte passa per cinc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diseño del producto
  • diseño de un producto
  • Diseño de productos
  • Diseño del producto
  • Diseño Del Producto
  • Diseño De Producto
  • Diseño de producto
  • diseño de producto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS