diseño

Páginas: 6 (1456 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
DISSENY DE LA INFORMACIÓ Pedagogía visual


PARAULES CLAU
infografia- disseny- publicitat- concepte-assosiació- visualització, organització, evidència, interpre- tació, informació, narrativa, seqüència.
RESUM
El disseny de la informació sempre ha tingut una estructura complexa ja que comporta un esforç de selecció, organització y presentació molt elevat ja que, a més dels aspectes puramentestètics
el disseny ha de idear un sistema d’organització, Es evident que l’objectiu primordial del disseny d’informació es transmetre uns continguts poc atractius d’una forma sencilla i eficient. Sembla ser que en els darrers anys ha evolucionat.
Els dissenyador no tant sols tenen la pretenció de transmetre unes dades, sinó que ara es busca que el lector associi la gràfica amb el contingut. Ésa dir, si parlem sobre percentatges d’us de transport públic, el dissenyador mostra gráfiques que recorden a l’entramat suburbà. D’aquesta manera el lector relaciona directament la seva experiencia amb el contingut del diagrama.
Aquest fet ha popularitzat l’ús de la infografia en molts sectors, i s’ha guanyat un lloc dins del dis- seny gráfic, doncs, sembla ser que el disseny d’infografies cadavegada té més presència en el món gràfic i de la publicitat.
ABSTRACT
Design of information has always had a complex structure because it involves an effort of selection, organization and presentation very high because, in addition to the purely aesthetic design should devise a system of organization, it is clear that the goal primary design is to convey information about the contentsunattractive in a simple and efficient. It seems that in recent years has evolved. The designers not only have the pretensions of transmit data, but now finds that readers associate with the graphic content. That is, if you talk about percentages of public transport, the sample gra- phic designer who remember the suburban network. The reader directly relates his experience with the content of the diagram.This has popularized the use of computer graphics in many sectors, and has earned a place in the graphic design, then, it seems that the design of computer graphics is becoming a greater presence in the world of graphics and advertising.
La infografia és una forma de representació visual que s’utilitza per transmetre informació o dades d’una manera senzilla i clara. Aquest tipus de representacionshan estat molt utilitzades, sobretot en l’àmbit científic i matemàtic, doncs en aquests camps la comunicació de la informació és molt més entenedora si està desenvolupada conceptualment.
Actualment i, des de fa alguns anys, la infografia ha anat agafant protagonisme en altres àmbits com ara el periodisme, la política, les instruccions de muntatge, etc. En tots aquests casos el missat- ge atransmetre ha de ser molt directe i entenedor.
Doncs, veiem que la infografia no es només una tendència, sinó és una solució a un probelma de jerarquització. La infografía ens ajuda a interioritzar dades i conceptes d’una forma molt visual. Tal com diu Edward Tufte, expert en grafiques de la informació i diagrames:
“The outliner causes ideas to be arranged in an unnecessarily deep hierarchy, itselfsubverted by the need to restate the hierarchy on each slide”
L’interessant de la infografia és que ens facilita la informació d’una forma visual. Es podria dir que el més important a l’hora de fer disseny de la informació és la conceptualització d’aquesta informa- ció i com es transmet. Ja que, el mitjà sempre es canviant i depèn del concepte.
Llenguatge visual
La complementació del llenguatgevisual amb l’experiencia del lector fan que el resultat de la grpa- fica sigui obvia i sencilla. El llenguatge visual divideix i compara la informació que es rep amb la experiència personal que l’individu guarda a la memòria. D’aquesta forma el disseny pot ser molt més sintètic per tal de que el lector pugui interpretar la grafica en tota la seva totalitat d’una forma significativa i global....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diseñado y Diseñadores
  • diseño, diseñar
  • Diseño
  • Diseño
  • Diseño
  • Diseño
  • Diseño
  • Diseños

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS