djwioefhopfe

Páginas: 6 (1359 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
 (1) https://www.youtube.com/watch?v=9pM1KvtIFaM

En los albores del siglo uno, el poderoso esjercito romano, unió todos los paises de la Cuenca mediterrània y consolidar la paz. El salvadador no nace en un lugar ni en una epoca cualquiera, el senyor de la història i escoge ese momento de madurez en el que la roma predominadora a absorvido la civilicación griega. Diós empiezacon desconcierto. El unico diós verdadero. Que constituyeron la base de la diàspora romana. Gracias al apoyo decisivo que le prestó marco antonio.el sanedrí compuesto por el Rei, y por sus consejeros apenas se diferenciaba de los secretos privados de los elenisticos. Cuando murió Herodes el granmde dejó en su testamento una division del regno entre tres de sus hijos, sin heredar el titulo dereyes.
L’exèrcit romà havia aconseguit unificar tots els països del mediterrani. Estaven comunicats per una calçada que millorava la comunicació entre ells, i es va expandir la nova doctrina que deia que Déu s’havia transformat en home i voltava per l’imperi.
La encarnació de la segona persona de la eternitat tindrà lloc a Palestina.
A la costa oriental del Mediterrani s’expedeix una franjade terra fèrtil que va se des de sempre un lloc de pas, rodejant enormes extensions del desert, aquestes terres són un país molt especial, es la terra promesa per Déu a Abraham, els seus descendents formen el poble d’Israel, i estan escollits per el Senyor, el mateix que els va lliurar de l’esclavitud d’Egipte.
Quan Pompeyo va deixar el país sotmès a Roma obligat a pagar tributs, es va retiraragafant com a esclaus a molts Jueus.
A l’any 37 a.C. va començar el regnat d’Herodes el Grande, al que el senat romà havia atorgat el nomenament de Rei de Judà. Herodes va construir Cesarea Marítima i un magnífic port i de tots els elements que va exigir una gran ciutat elenistica. També va reconstruir la ciutat de Samaria ldespres anomenada sevaste. La millor reconstrucció va ser la del templede Jerusalem.
Per el que es refereix a la organització política i religiosa Herodes va transformar radicalment el Sanedrí i el sacerdoci. Perquè li resultés més fàcilment manejable li va treure el caràcter vitalici i hereditari i el va prohibir de tot relacionat amb la política. En aquell moment va ser quan es va marcar l’activitat històrica de Jesús en els que els seus successos mésimportants tenien lloc a dos regions diferents, Judea i Galilea.
Durante la mayor parte del regnado del senyor, Judea formava dentro de una provincia que tambien incluia la region de samaria. Tot aquesta va ser el territori heredat per arquelao
El territori heretat per Arquelao encara que va ser exclòs del seu govern pels romans que el vas assumir directament.
Al costat de Jerusalem ens trobem ambBelén una ciutat petita, les cases eren humils i els habitants utilitzaven les coves properes com a magatzems o estables, en una d’elles va néixer Jesús.
Quan Jesús anava a Jerusalem acostumava a quedar-se un temps a Betània on hi vivien tres amics seus, i Lazaro les seves germanes Marta i María.






(2) https://www.youtube.com/watch?v=dyOfb6OaEgc
Als començaments de la eracristiana, vivien a Galilea gents de dos cultures diferents, persones de constitució Hel·lènica i parlaven en grec i vivien sobretot del començ i de la indústria. També vivien persones de constitució Jueva parlaven en àrab i vivien en cases de camp aldees, algunes d’elles li resulten molt familiars als lectors dels evangelis. Natzaret, Canà, Corazaín.
No sembla que la gent Hel·lenística i els Jueuses portessin molt.
Els Fariseus li donaven una gran importància a les purificacions rituals, en la vida domèstica i fora el temple, sobretot immersions de les mans en aigua i els rentats de mans abans de menjar. Els Fariseus han anat agafanti molta importància a les lleis de Déu, la Torah, el Pentateuc i es prenen al peu de la lletra tot el que es parla de les purificacions, una de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS