dklfhldaflksdjflkadjsdl

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 3 de junio de 2014
La nanotecnologia és un camp de les ciències aplicades dedicat al control i manipulació de la matèria a una escala menor que un micròmetre, és a dir, a nivell d'àtoms i molècules. El més habitual ésque tal manipulació es produeixi en un rang d'entre un i cent nanòmetres. Per fer-se una idea de la mida tan petita que pot ser un nanobot (un robot de proporcions microscòpiques fet ambnanotecnologia), més o menys, un de 50 nm té la mida de 5 capes de molècules o àtoms (depenent del que estigui fet el nanobot). Es caracteritza per ser un camp essencialment multidisciplinari, i cohesionatexclusivament per l'escala de la matèria amb la qual treballa.
La nanotecnologia promet solucions avantguardistes i més eficients per als problemes ambientals, així com molts altres enfrontats per lahumanitat. També prometen beneficis de tot tipus, des d'aplicacions mèdiques noves o més eficients a solucions de problemes ambientals i molts altres, però el concepte de nanotecnologia encara no és moltconegut a la societat.
Un nanòmetre és la mil milionèsima part d'un metre (10^(-9) metres).
------------------------------------------------------------------------
La nanotecnologia ha arribat ala medicina , amb aplicacions tan espectaculars com nanopartícules per portar fàrmacs on es necessiten o nous materials capaços de comunicar-se amb les cèl · lules i induir la regeneració dels teixits. Els científics avancen en aquest camp i tendeixen cop de mà a la indústria.
La UE aposta tan fort per aquesta visió que considera la nanomedicina una àrea de recerca prioritària i s'esforça aatreure a ella a la indústria. La nanomedicina augura millores en tres àrees : diagnòstic , tractament i medicina regenerativa .
En el diagnòstic , hauria de permetre detectar la malaltia en els estadismés primerencs possibles , idealment al nivell d'una sola cèl · lula .
El tractament també és, com en el diagnòstic , màxima precisió . Volen que els medicaments arribin només a les cèl · lules...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS