Doc.17 Sociales 4to ESO

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
Doc.17 La divisió de poders
L’autor d’aquest text es Charles Louis de Secondat “Montesquieu”, característic de la Il·lustració francesa. És un dels filòsofs il·lustrats mes rellevants, gracies ala redacció de la teoria de divisió de poders . En aquest escrit, el pensador explica la seva teoria sobre el govern i el dret.
El més important per Montesquieu es un govern que garanteixi laigualtat, la llibertat i la seguretat als ciutadans.
Montesquieu critica un sistema on els poders executius i legislatius es trobaven concentrats en un mateix polític, que podia actuar de maneraindividual i sense cap limitació. Ell creia que els ciutadans del poble no tenien llibertat, ja que era molt possible que el monarca o Senat fessin lleis i les apliquessin en contra del poble.
Però tambédefensava que el poble no podia administrar les tres parts de la separació del poder ni les capacitats necessàries per fer les lleis, ja que es perdria absolutament tot. Montesquieu no feia un relat encontra de les diferències de les classes socials, sinó que demanava que un conjunt de organitzacions o persones es fessin càrrec d’administrar les tres lleis. I no només ho demanava ell, sinó unconjunt de persones que és començaven a preguntar perquè passaven les coses i a buscar respostes a la vida. Montesquieu pensava que aquesta separació era la única manera de garantir els valors que tantdesitgen els il·lustrats.
Amb aquest text Montesquieu desafia a la monarquia absoluta, a la que acusa de poc arbitrària i opressora.
La obra de Montesquieu va tenir gran influencia en la societatdel moment. Algunes repúbliques independents van posar en pràctica aquest escrit. Els Estats Units proclama la separació de poders en la seva constitució, necessitat per poder ser lliures i feliços. AFrança, els polítics que van dur a terme la Revolució Francesa el 1789, s’inspiraven directament en el seu relat.

Doc.18 La sobirania.
L’autor d’aquest text és Rousseau, un filòsof i escriptor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prueba 4to Bachiller Sociales
  • Estudios Sociales 4to grado
  • doc para servicio social
  • republica socialista de los doce dias
  • Responsabilidad Social Empresarial .Doc
  • Informe De Mantenimiento En Reparacion De Tg 17.Doc
  • Guia De Sociales 4To Semestre Prepa
  • Desigualdad Social Obliga A Trabajar Al 17

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS