Docentes en transito

Páginas: 4 (928 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2011
DOCENTES EN TRANSITO

Els canvis socials i metodològics als centres educatius generen sovint INCIDENTS CRÍTICS, situacions imprevistes que provoquen reaccions emocionals i respostes que calgestionar eficientment. Ens hem de preparar per aquest tipus d'incidents per saber com interpretar-los, com afrontar-los i com sentir-nos quan apareguin.
A Docentes en tránsito s’exposen dotze casos, delsquals nosaltres analitzarem els dos primers, i se’ns parla del docent que som i del que podem ser. A través de relats breus, ens parem a pensar sobre la feina dels docents i molts dels elements quegiren al seu voltant, com per exemple, educar o instruir, confiança o autoritat, etc.

ÁNGELES Y... ¿DEMONIOS?

Situació experiencial: descripció del context

El relat es centra en que en Luís, unalumne, està a la classe dels castigats i on Ángeles, professora de guarderia, està fent la guàrdia. Ella li comenta que per què està allí, i ell li diu, que la seva professora de biologia li va dir,que si arribava tard no feia falta que entrés a classe. Ángeles li diu en Luís que vagi a classe, però l'alumne torna al cap de pocs minuts dient que no ha pogut entrar per què ha perdut el llibre denatus. Ángeles li comenta que vagi al bidell per preguntar-li si han trobat el llibre i l'alumne, cansat d'anar amunt i a vall, acaba per anar-hi. Aconsegueix recuperar-lo i Ángeles li diu a en Luísque ja pot anar a classe, que aquella professora, una tal Charo, el deixarà entrar.

Davant aquesta situació Ángeles, que considera inacceptable l'actuació de la Charo, queda amb ella perpreguntar-li què li passa, o més aviat per renyar-la pel que ha passat. Aquesta situació en un inici, no li acaba d'encaixar molt bé la Charo, ja que es sent qüestionada per la seva tasca. És en aquest momenton les dues professores expressen el seu punt de vista sobre el que significa ser docent i acaben apropant-se, tot i que, cadascuna amb el seu posicionament i amb cap intenció de convèncer a l'altre....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una agenda que nos transita como docentes
  • Observaciones Docentes. del libro TRANSITAR LA FORMACION PEDAGOGICA. Dispositivos y estrategias. Anijovich
  • Transito
  • Transito
  • El transito
  • Transito
  • transito
  • transito

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS