Doctrina

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2010
DOCTRINA:

Aquest moviment sorgit als EEUU estudia la funció de la ment ( per a què serveix) en comptes de la seva estructura , per tant abandona clarament d’introspecció. Totes les corrents dela d’aquesta escola se centren en que el funcionalisme es basa en l’adaptació de la ment al medi i en l’estudi dels processos conscients.
El funcionalisme utilitza tècniques com els testsd'intel·ligència ,trencacaps , laberints i les experiències controlades per mesurar la capacitat dels animals per aprendre i resoldre problemes. Aquest tipus d'investigació representa una clara ruptura amb elsmètodes introspectius utilitzats pels primers psicòlegs del segle XIX.
En la seva teoria, centra les seves preocupacions en les coses pràctiques i individuals.
Actualment molts dels mètodes delfuncionalisme segueixen sent útils en l’actualitat i per tant, en la psicologia actual, tant en l’àmbit escolar com el laboral entre d’altres.
Els funcionalismes pretenen que la psicologia sigui unaciència pràctica i veuen els processos psicològics des de el punt de vista de la utilitat , com les operacions. Aques moviment , es centra en la Universitat de Chicago , amb grans funcionalistes, ialtres no residents en aquesta Universitat com és el cas de William James i Dewey.
James es dona a conèixer a partir del seu llibre Principios de la psicología on diu que la ment no es pot descompondreen unitats més simples sense desvirtuar-se.
William James també va proposar una teoria de les emocions , tradicionalment es creu que aquestes són el resultat de la percepció de determinats successos.Però segons James , les emocions depenen del que fem.
També va aportar grans coneixements a la psicologia, mantenia amb Darwin que el que la consciència conté és menys important que el que fa. Lafunció principal de la consciència és triar, orientant-se sempre cap a una fi, el primer dels quals és la supervivència mitjançant l'adaptació al medi ambient.
Va afirmar què l'aparell nerviós no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doctrinas
  • Doctrina
  • doctrina
  • doctrinas
  • doctrinas
  • Doctrinas
  • Doctrina
  • Doctrina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS