Document Sense Títol

Páginas: 2 (458 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015
ARTICLE D’OPINIÓ - LA FAM


Un cop llegida i rellegida la curta però concisa obra de teatre de Joan Oliver titulada “La fam”, magradaria poder dir que no mhe quedat indiferent, però sent sincers idient les coses pel seu mom, trobo que per ser considerada una de les obres teatrals més important de lèpoca, les expextatives que tenia com a lectora han quedat totalment arrebassades.

Amb això novull dir que l’obra no reflecteixi la realitat social d’aquell temps, de fet, cal dir que amb una obra tan simple com aquesta és realement difícil plasmar tot el moviment que va protagonitzar l’època,per tant el mèrit, en aquest sentit, ha estat totalment aconseguit.
Però, el que jo em questiono és, on està lessencia reivindicativa, rebel i revolucionaria del autor? On és La gran indignació i ràbiaque Josep Oliver ha mostrat sempre contra el feixisme i contra la seva propia classe social? On ha quedat el caràcter crític de lautor amb les classes altes i la defensa de les pobres?

Podriaacabar aquí aquest article i deixar l’obra com a ‘’no recomenada’’, però mirem-ho des d’una altre prespectiva; hem passat per alt totalment que aquesta obra va ser escrita en plena guerra civil, on encarahi comvivia el feixisme, les classes totalment aristocràtiques i la forta represió didees i opinions, i tot i així, sabent les conseuqencies que podia tenir publivar aquesdta obra, Jpsep Oliver es vaendisar en aquesta aventura, cosa que, personalent, em sembla d’una increible valentia i coratge.
Cal destacar també, amb quina cura Joan Oliver ha retratat la situaciió social tot i tenint una granpresió al escriure ssabent que s’exposava a la censura tant pròpia del moment i a la forta ressonanacia que tindria la publicació de l’obra.

L’us d’aquest llenguatge simple, coloquial i àgil dellegir fa que devoris l’obra en un obrir i tancar els ulls, com tambe hi ajuda la descripció d’uns personatges senzills, simples i naturals, cada un d’ells molt ben caracteritzats i molt oposats. Aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Document Sense Títol 1
  • Sense Títol
  • Sense Títol 1
  • Document Sense T Tol
  • Document Sense T Tol
  • Document Sense T Tol
  • Document Sense T Tol
  • Sense Títol 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS