Documentacio inf.

Páginas: 5 (1121 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2010
Judith Vila Bonada
Documentació Informativa
2n PiRP, 20 de maig de 2010

Exercici de fonts d’informació
Segona part: Fonts d’informació DOCUMENTALS

Sobre el tema que has escollit per a l’exercici o algun aspecte afí, has de localitzar una font d’informació de cada un dels grups següents:

I. Diccionari o enciclopèdia

Diccionari de la Llengua catalana (DIEC)

Tennis

1 m. [LC][SP] Esport de pilota en què s’enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa, consistent a colpejar la pilota amb una raqueta per fer-la passar per damunt de la xarxa, de manera que l’adversari no la pugui tornar.

Es tracta d’una font d’informació documental que té gairebé un 100% de fiabilitat, dicgairebé perquè no hi ha res que es pugui considerar totalment fiable. Aquesta en un principi la considerem correcte i fiable perquè és una informació estandarditzada i que està acceptada per tothom. La definició d’aquest esport que, gairebé tothom coneix, és una definició que descriu perfectament i que tothom associa com a correcte. A més, la font de la qual obtenim la informació que és el Diccionaride la Llengua Catalana és prestigiosa i fiable.

II. Anuari, Guia o Directori
http://www.anuariodeldeportevalenciano.com/2009/html/16/01/a45.php
CAMPEONATOS ORGANIZADOS POR LA FEDERACIÓN
INTERNACIONALES
TORNEO WTA
Durante los días del 20 al 26 de abril se celebró el Torneo WTA “CIUDAD DE TORRENT” de 10.000$, en el Club de Tenis Torrent, siendo un éxito tanto en organización como enparticipación.
WTA DE VALL D´UXO de 10.000$ del 14 al 29 de noviembre, en el Club de Tenis Uxó, siendo un éxito tanto en organización como en participación.
WTA DE VINAROZ de 10.000$ del 14 al 20 de diciembre, en el Club de Tenis Vinaroz, en el que se espera un éxito de organización y participación.
WTA DE BENICARLÓ de 10.000$ del 7 al 13 de diciembre, en el Club de Tenis Benicarló, en el que seespera un éxito de organización y participación.
ITF´S JÚNIOR
Durante los días del 30 de marzo al 8 de abril, en el Club de Tenis Benicarló, se celebró el IV ITF JUNIOR CIUDAD DE BENICARLÓ, también con muy buena organización y participación.
Del 20 al 26 de abril se celebró en el Club de Tenis Juan C. Ferrero el VIII ITF Júnior, con buena participación y organización.
CAMPEONATOS INTERNACIONALESJUVENILES – BOROTRA CUP (DAVIS JUNIOR CUP)
JÚNIOR MASCULINO (FASE ZONAL CLASIFICATORIA)
Del 29 al 31 de julio, se celebró en las instalaciones del Club de Tenis Vinaroz (Castellón).
Componentes: Carlos Boluda (CV); Roberto Carballes; Áxel Álvarez y Oriol Roca; capitaneados por Miquel Sánchez.
El equipo español quedó campeón de grupo.
CAMPEONATO DE EUROPA POR NACIONES SUB 12
WORLD JÚNIOR TENNISSUB14 – PROSTEJOV
CTO. DE EUROPA DE TENIS POR EQUIPOS NACIONALES SUB-18

Estem parlant d’una font d’informació documental. Tracta sobre els campionats de tennis que la federació internacional organitza a València. La informació que conté la considerem fiable ja que prové d’una font d’informació important del món del tennis i en principi les dades que ens proporciona són verdaderes. És unafont objectiva.

III. Font biogràfica
http://books.google.es/books?id=mxPOQwAACAAJ&dq=biografia+rafael+nadal&hl=ca&ei=DbD1S4LtPNLz-QbNv8DYCA&sa=X&oi=book_result&ct=book-thumbnail&resnum=1&ved=0CC8Q6wEwAA

El llibre de la biografia de Rafael Nadal és una font documental biogràfica. El llibre ens explica la vida de Rafael Nadal i els mèrits que ha aconseguit durant el seu trajecte tennístic.La fiabilitat del document és molt relativa perquè qui ens explica la història és el Rafa Nadal i ens ho explica des del seu punt de vista, per tant, és molt subjectiva. A més, pot ser que tot el que ens digui no sigui veritat o que modifiqui qualsevol fet dels que explica. Per altra banda, podem considerar que si que pot ser fiable perquè si en Nadal fa un llibre explicant la seva biografia en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Inf
  • Inf
  • Inf
  • INF
  • Inf
  • Inf
  • Inf
  • INf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS