Documento Final

Páginas: 11 (2704 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015




ÍNDEX

Introducció
Hipòtesis
Objectius
Metodologia emprada
Desenvolupament del treball
Observacions
Resultats obtinguts i conclusions
Webgrafia

















Introducció

El projecte consisteix en desenvolupar una maqueta d'una smartcity amb. La maqueta consistirà en una petita ciutat on es trobaran representades algunes de les funcions que podria tenir una localitat: llumsautomàtiques, pàrquings intel·ligents etc... Es realitzarà mitjançant l'arduino, una petita computadora capaç de controlar sensors que operin conjuntament.
En el projecte embarcarà principalment amb quatre parts d'una ciutat, com són, un pàrking, un habitatge, carrers i un panel d'informació.
El pàrking tindrà sis places d'aparcament de les cuals només una tindrà la part intel·ligent. Aquestafuncionarà de la següent manera: Tindrà dos sensors, l'emissor y el receptor de llum infraroja i un LED, el cual tindrà la funció d'informar si la plaça està ocupada o si no ho està. Si aquest esta en vermell voldrà dir que esta ocupada però si pel contrari esta en verd voldrà dir que la plaça està lliure i que per tant qualsevol podria ocupar-la. Els sensors infrarojos detectaran quan un coss'interposi entre ells fent que el LED canviï de color segons l'abans esmentat.
Tant el carrer com els habitatges funcionaran de la mateixa manera. En ambdós casos representarem les llums(faroles en el cas del carrer) amb LEDs i estaran controlats per sensors de llum LDR. El seu funcionament és bastant senzill comparat amb els dels sensors infrarojos. Depenent de la llum que els sensors rebin de l'ambient,els LEDs: s'apagaran si reben una quantitat alta de llum (pel de mati), s'encendran a mitja intensitat si reben una quantitat mitja de llum (tarde nit, quan el carrer ni esta il·luminat ni està fosc) o s'encendran a màxima intensitat quan la quantitat de llum rebuda sigui nul·la (per la nit)
I finalment tindrem el panel d'informació que inclourà tant, informació de la temperatura de l'ambient coml'hora. El panel serà representat amb un display LCD (Liquid crystal display) de 16x2. La temperatura serà presa per un sensor NTC que estarà connectat a l'arduino de manera directa i per tant podrà transimitir l' informació al panel de control en temps real. A més a més el panel de control estarà programat per que l'hora i la temperatura s'intercalin en ell, es a dir, que tant l'hora com latemperatura surtin de manera continua amb un sistema de desplaçament de dreta a esquerra en el display LCD.
Dos dels components d'aquest grup sóm de la branca tecnològica, i per tant tenim interès en la programació i l'electrònica. L'altre component tot i que sigui de la branca social-humanistica, està interessat en el disseny. Això vol dir que cadascun dels components tindrà una funció diferent en eltreball. Ambdós membres tecnològics desenvoluparan la part més primordial del projecte, la cual es el muntatge de cables en la maqueta i la programació i l'altre es dedicarà principalment al desenvolupament del disseny de la maqueta, utilització de materials i construcció d'aquesta. Per això vam decidir fer aquest projecte, ja que podria ser productiu de cara al futur per tots els membres delgrup.
Com abans a estat mencionat el centre del projecte serà l'arduino. L'arduino es la placa central que serà la que farà capaç la realització del treball. Utilitzarem dos d'aquestes ja que en una no serà possible incorporar totes les funcions abans mencionades. En les plaques estaran connectats els innumerables cables que connectaran tots els LEDs i cadascun dels sensors. Tot això ho faremfuncionar amb el software de l'arduino. En aquest estarà la part mes important del treball, la programació. El total de la programació constarà de tres programes independents: El programa del sensor de llum, el programa del sensors infrarojos i el programa del panel de control amb el sensor de temperatura i la hora. Tot i que els programes seran independents, funcionaran alhora fent que la maqueta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documento Final
  • Documento Proyecto Final
  • documento final de servicio social
  • CAM CLOSER Documento Final
  • Documento de Reporte Final
  • cacao documento final
  • Documento final trabajo escrito
  • Presentación del documento final

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS