documento

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2015
conte dels drets humans


Els animalitos de la selva s'havien despertat en este matí solejada, i mil sons recorrien els racons. Les aus cantaveni revolejaven d'un costat a un altre, la mona feien hamaques amb les lianes i les branques dels arbres; els porquets de la selva jugaven a les amagades, entre les ombres; les flors eren sorpreses pelsinsectes i colibrís que revolejaven, descrivint figures molt boniques per l'aire. Tot era un sarau eixe matí, però hi havia algú que dormia encara, una vaqueta de Sant Antoni no despertava del seusomni profund. Les seues amigues reien i li feien bromes al seu voltant. Passava una lluerna que al veure li va cridar molt l'atenció. Es va acostar, li va parlar suaument a l'orella, va colpejar el seucos amb lleus espentes i no va poder despertar-la. Va ser així que va mullar les seues mans i va deixar caure gotes en el rostre d'aquell animalito que va despertar d'un sobresalt.
¿Qué passa, vadir sorprendida?
- Perdón amiga vaqueta de Sant Antoni, vaig creure que et passava quelcom, ja que no podies despertar
- "Es que no puc dormir de noche".
- "¿Qué pasa?, potser tens miedo?". - "Síamiga lluerna, em dóna molta por la nit i no puc dormir".
- "A mon em passava el mismo" - va dir la lluerna. - "Pero la meua llum va ser fent-se més visible i vaig deixar de tindre por. Veuen, alça'ti juguem amb les flors i els altres animalitos. Et parece?".
La vaqueta de Sant Antoni es va alçar, van jugar i van xarrar tot el dia fins que la llum del sol se va anar apagant i la selva esdespedia del rebombori diürn. Les dos amigues es van despedir amb la promesa de trobar-se a l'altre día.La lluerna va volar, jugant amb la seua llum i pensant en la seua amiga i els seus pors. A l'arribar asa casa, li va comptar a la seua mamà i li va demanar si la deixava anar a fer-li compañía.La mamà lluerna li va donar permís i es va posar molt contenta perquè la xicoteta havia aprés una lliçó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documento
  • Documentos
  • Documentos
  • Documento
  • Documentos
  • Documento
  • Documentos
  • Documentos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS