Documentoss

Páginas: 4 (792 palabras) Publicado: 31 de enero de 2013
Filosofia. Bloc 2. Unitat 6. Apartat 4

Lògica formal d’enunciats o proposicions
A Elements bàsics
A.1 Els símbols de la lògica d’enunciats o de proposicions [Edebé’08,128 / ‘02, 136]

1Variables proposicionals: p, q, r, s, t, p1, q1, r1, s1, t1, … pn, qn, rn, sn, tn 2 Símbols auxiliars: (, ), [, ]. 3 Constants proposicionals, connectives, functors, operadors, … Negador: − (També: ¬, ∼ )Conjuntor: ∧ (També: ·, &, "") Disjuntor: ∨ Disjuntor exclusiu: ∨ (També: w) Condicional: → (També: ⊃) Bicondicional: ↔ (També: ≡)
A.2 Regles de formació de fórmules

Una fórmula és una seqüènciaordenada de símbols. Una fórmula és una fórmula ben formada (fbf) si compleix alguna de les següents clàusules: 1. Un variable proposicional és una fbf. 2. Una fbf precedida d'un negador és una fbf. 3.Una fbf seguida per qualsevol de les connectives , seguida d'una fbf, fent bon ús dels parèntesis és una fbf.
A.3 Regles de transformació de fórmules [Edebé’08,134 / Edebé’02, 142]

B. Exercicis deformalització o simbolització
B.1 Formalitza els següents enunciats Expressa formalment o simbòlicament les següents proposicions moleculars, representant la proposició atòmica "plou" amb lavariable proposicional 'p' i la proposició atòmica "fa sol" amb la variable ‘q’. 1. Plou i fa sol. 2. Plou i no fa sol. 3. Plou o fa sol. 4. Si no plou, farà sol. 5. O no plou o no fa sol. 6. No es cert queplogui. 7. No es cert que no plogui. 8. Farà sol si i només si no plou. 9. No és cert que plogui i faci sol. 10. No és el cas que si plou aleshores fa sol. B.2 Formalitza enunciats Expressa formalmento simbòlicament les següents proposicions moleculars, representant la proposició atòmica "plou" amb la variable proposicional 'p', la proposició atòmica "fa sol" amb la variable ‘q’ i la proposició"les bruixes es pentinen" amb ‘r’. 1. Plou i fa sol, les bruixes es pentinen. 2. No és cert que si plou i fa sol, les bruixes es pentinen. 3. Les bruixes es pentinen si i només si plou i fa sol....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documentoss
  • mis documentoss
  • documentoss
  • Documentoss
  • MIS DOCUMENTOSS
  • Documentoss
  • documentoss
  • documentoss

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS