documents de pagament i cobrament

Páginas: 28 (6818 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2014


Tabla de contenido



Pagaments al comptat
1. Els diners, justificants:
Els diners permet l'intercanvi de béns i serveis en una economia d'una manera més senzilla que la barata
Per tant , perquè un bé pugui ser qualificat com diners s'han de satisfer els següents tres criteris i que són les tres principals funcions que compleix els diners en un sistema econòmic modern :
1. Mitjàd'intercanvi
2. Unitat comptable
3. Conservació de valor
els diners ha de ser reconegut per la societat que l'usa , permetent la seva identificació i valoració d'una forma clara .
Els diners , tal com el coneixem avui ( bitllets i monedes sense valor propi ) , ha d'estar avalat o certificat per l'entitat emissora . Actualment són els governs , a través de les lleis , que determinen quin ésel tipus de diners de curs legal , però són altres entitats , com els bancs centrals ( Banc Central ) i les cases de la monedes ( Seca ) , els que s'encarreguen , primer, de regular i controlar la política monetària d'una economia , i segon , de crear les monedes i bitllets segons la demanda i la necessitat de tenir diners físic.
Sintetitzant , podem afirmar que els diners són un actiu financerneutre o plenament líquid , que serveix de plataforma intermèdia per optimitzar l'intercanvi béns i serveis , evitant les inexactituds pròpies de la barata , és a dir , de l'intercanvi directe de béns i serveis.

2. El rebut
Característiques personals:
El rebutés el document que acredita el pagamentd'una determinada quantitat de diners ,emès per la persona creditora (quirep ) , i dirigit a lapersona deutora ( qui paga ) .
Característiques formals:
Tot rebut ha de contenir:
1. Lloc i data en què s'atorga
2. Nom de la persona de qui es rep.
3. La quantitat de diners, valors o béns, escrita en lletres i xifres.
4. El concepte pel qual s'ha rebut aquesta quantitat.
5. La signatura de qui rep.
El rebut domiciliat té un format normalitzat i la seva estructura és com s'indica en lasegüent imatge:


Els rebuts solen estar impresos en talonaris i constar de dues parts: el rebut i la matriu del mateix. Aquesta matriu quedarà en poder del creditor com justificant del ingrés, mentre que el rebut quedarà en possessió del deutor, com a prova de pagament.
Altres característiques:
Els Rebuts documenten tot tipus de pagaments: compliment de les obligacions tributàries pelscontraents, pagament del rebut de salaris per part del empleador; però em ocasions parlem del rebut com el document de pagament de les operacions mercantils de compra venda.
No hi ha regulació mercantil específica del rebut, i les instruccions del Consell Superior Bancari i les pràctiques bancàries i comercials les normes supletòries de protecció jurídica . D'acord amb aquestes , el rebut ésconsiderat un efecte de comerç amb característiques similars a la lletra i al pagaré, podent endossar i descomptar sempre que aquest acceptat .
Actualment, en la pràctica diària, poques vegades s'arriba a imprimir aquest document ja que l'habitual és transmetre aquesta informació de cobrament al nostre banc perquè ell s'encarregui del cobrament del rebut al compte i banc que el nostre client ens hadonat com a domiciliació .
Normalment de solen agrupar diversos rebuts de cobrament a clients per enviar-los al banc, aquest grup de rebuts és el que s'anomena remesa de rebuts.
La informació de la remesa se ​​sol transmetre a la nostra entitat bancària en format electrònic, introduint les dades de cada rebut de la remesa en la pròpia web del banc, o fins i tot important en aquesta un arxiuinformàtic amb totes les dades que ha generat el nostre programa de facturació.

El pagament del rebut es sol domiciliar en compte bancari , però també s'acostuma a cobrar en el domicili del pagador -tirador .
Existeix una altre modalitat de rebut, que es el rebut domiciliat o càrrec domiciliat. Les empreses ofereixen la possibilitat de realitzar els pagaments, domiciliant un rebut per mitjà d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Exemples de documents i registres APPCC
  • Documents de l'antic régim, reformisme i il-lustració.
  • DOCUMENTS
  • documents
  • documents
  • Documents
  • Documents
  • documents

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS