Dogville Anàlisi

Páginas: 5 (1223 palabras) Publicado: 20 de abril de 2015
Dogville Aurian Botella Arbona

Dogville és una pel·lícula dirigida por Lars von Trier i protagonitzada per Nicole Kidman. Es la primera pel·lícula de la trilogia “Estats Units: terra d’oportunitats”, seguida per Manderlay de 2005 i Washington, encara per realitzar.
Dogville fou realitzada a l’any 2003, dos anys després de l’atemptat del 11S, fet reflexat en la crítica que es fasobre l’ideosincràcia cultural d’Estats Units. Von Trier opta per poder plasmar aquest món dins un univers simbòlic “Dogville”, ja que no fa al·lusió a un poble en concret, si no a la idea de poble genèric. Es posarà sobre la escena preguntes sobre la verdadera condició humana amb la idea de Hobbes sobre “l’home com un llop pels altres homes”, sobre l’ús de la moral com a control de massa i de lallibertat ètica de l’ésser humà.
Trama i història
L’estructura està composta de 9 episodis i un pròleg. Aquest és el primer element teatral que trobam dins la pel·lícula, on cada episodi té un nom i explica què succeirà durant l’episodi. A més, també trobam un narrador que explica en tercera persona els successos i personatges de la història. Aquest element, d’influència Brechtiana crearà undistanciament a l’espectador per donar rellevància al missatge.
La història narra l’encontre de Grace amb la ciutat de Dogville després d’haver escapat d’una banda de gàgsters. Grace es trobarà amb Tom, escritor i moralista, que intentarà ajudar a Grace cercant l’acceptació del poble cap a ella. Grace dedicarà el seu temps a fer tasques “no realment necessàries pel poble” i després de dues setmanes deprova, Grace serà acceptada degut a aquest intercanvi. Hi haurà un moment d’ascenció per Grace on la vila la integrarà i no hi haurà cap conflicte, però amb el temps els habitants de Dogville exigiran més i més de Grace, ja que el cost de protegir-la de les períodiques visites de l’autoritat serà major fins al punt de ser esclavitzada i violada per la ciutat, ella justificarà el seu comportamentper la situació on es troben i sempre els perdonarà. Tom, enamorat de Grace i de sentir-se frustrat per no obtenir la satisfacció sexual que també vol de Grace i al sentir-se amenaçat per la desestabilització de tot el que creu a causa de Grace posarà el poble en contra i induirà a que vulguin cridar als gàgsters per vendre-la a canvi de qualque compensació. Els gàgsters vendran, però hi ha uncanvi dràstic al descobrir que el cap de la mafia és el pare de Grace, on després d’un debat filosòfic sobre l’arrogància d’ells, Grace donarà l’ordre de la destrucció i assessinat de Dogville, deixant de justificar les seves accions instintives (no ètiques) i prioritzant la llibertat individual i la raó sobre les seves pròpies accions. Moses, serà l’única ésser que no mataran sent l’únic innocentdel poble, purament instintiu.

Posada en escena
La pel·lícula comença amb un pla cenital que ens mostra un poble on els edificis i estructures estan dibuixades al sòl i amb un cartell explicatiu, on cada un dels edificis i dels personatges que l’habitaran tendrà una resignificació simbòlica. Una posada en escena totalment minimalista, on les parets són simples linies i on l’imaginari amb lacombinació d’efectes sonors, crearà tot l’espai escènic. Aquest és un element purament teatral introduit dins l’ambit cinematogràfic que també generarà una distància vers la ficció i així, recalcar un missatge: la vertadera condició humana.
Temps
L’acció té lloc en aproximadament un any de temps, dividit en 9 episodis. A més, hi ha haurà un ènfasi al pas d’estacions, ja que hi ha una alteració del’ordre habitual que donarà lloc a una resignifació simbòlica de la relació i estat de Grace amb el poble: tardor, la caiguda de antigues fulles-caiguda de certs ideals dins Dogville; primavera, el naixement de Grace socialment, comença a treballar, ambient fresc; estiu, començarà fresc i serà l’apogeu de Grace amb Dogville, però aquest ambient anirà calentat-se fins al punt de ser insostenible...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dogville
  • Dogville
  • Dogville
  • dogville
  • Dogville
  • DOGVILLE
  • DOGVILLE
  • Dogville

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS