Domingo

Páginas: 3 (539 palabras) Publicado: 2 de enero de 2013
I Diumenge de Quaresma-A

Gn.2,7-9, 3,l-7
Déu crea, Déu salva. Però a l’amor salvador de Déu, l’home, des del principi, hi respon negativament amb el pecat. El relat, servint-se d’imatges illenguatges mítics , fa història des d’una prespectiva creient.
Déu vol la humanitat feliç, plena de vida i sobretot Intel.ligent i lliure, però en arribar al moment de la proba, de la resposta del’home al projecte de Déu,l’autor hi fa intervenir un personatge mític: la serp, que amb el seu mossec verinós , la seducció, arrastra al pecat, fent veure Déu com el gran prohibidor, el qui posa barreresi obstacles a la realització humana.
Amb el pecat “ se’ls obriren els ulls i s’adonaren que anaven nus ., Descobriren el no –res, la nuesa, la desesperença, devant de Déu i de la naturalesa. Latemptació ens deixa nus.
Aquesta és la trista història de la humanitat, que Jesús capgirarà amb la seva obediència al Pare i que el fa fort contra el maligne, tal com ho veurem a l’Evangeli.
Salm 50És un acte de contrició, de confessió de tot creient.
La joia del retorn
Caminem amb Jesús
És tan preciós que el podríem recitar tots junts, pausadament.

Lec.2ª Rm 5,12-1
En aquesta lectura esveuen els dos projectes: el de Déu amb la possessió del paradís i el de l’home, el paradís perdut.La humanitat en situación de pecat. La merevellosa obra de Crist redimint-nos. Oh feliç culpa!!Evangeli Mt. 4. 1-1
La temptació ens encara amb la nostra fablesa.
La temptació és un mal que se’ns presenta en forma de bé com si fos una cosa que ens ajudarà a ser més feliços, però que en realitatnomés ens portarà tristesa i buidor.
“Fes que les pedres es tornin en pa”. És la temptació de pensar que si som creients Déu ens farà la vida més fàcil. Però ell mai ens ha dit això. El que ens volmanifestar que si li som fidels timdrem una actitud positiva devant les dificultats i no ens treuran la pau del cor.
L’alternativa d’escollir entre els valors autèntics i els falsos.
De què tenim...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • domingo
  • Domingo
  • Este domingo
  • Domingo
  • domingo
  • domingo
  • domingo
  • Domingo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS