Don quijot

Páginas: 4 (809 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2011
Fonts d'energia

Resum tema 2

– La fisica defineix l'energia com la capacitat de produir treball .Diem que s'ha dut a terme un treball quan , en aplicar una força sobre un cos es produeixundesplaçament.

Energies que depene directament del sol L'energia solar

– El planeta ens propociona molts tipus de fonts d'energia que podem utilitzar.Totes le fonts d'energia tenen origen en lanatura. – L'energia solar o energia del sol la fem servir directamentquan prenem el sol a l'estiu , quan estenem la roba perque s'assequi o quan posem una galleda d'aigua al sol perque s'escalfi .Generacio d'electricitat : L 'energia fotovoltaica
-El sistema mes conegut de generacio d'electricitat amb energiasolar de les plaques fotovoltaiques,que transformen directament l'energia luminica del Solen enrgia electrica .La base d'aquestes plaques d'uns 10 cm2 de material semiconductor , sobretot silici

amb aportacions d'altres d'altres substancies que fan que circuli corrent cuntinu lacel·lulaquan incideix la llum . Les cel·lules estan recobertes de materials com silicones que les protegeixen dels agents atmosferics . La potencia que pot desenvolupar cada cel·lula depen de la quantitatde radiacio solar que rep de manera que la unitat de mesura electrica el watt pic (Wp) indica la potencia que desenvolupa quan hi incideix directament la llum del sol . Hi ha un aparell l'odulador quetransforma el corrent continu un corrent altern de 220 V i permet el funcionament dels electrodomesticspreparats per consumir aquest tipus de corrent .

Produccio d'aigua calenta Captadors solarsd'alta temperatura

– L'energia solar tambe s'aplica en l'escalfament d'aigua per a edificis particulas i publics (aigua sanitaria i calefaccio )i per a usos industrials .

– L'escalfament del'aigua s'aconsegueix mitjançant els anomenats captadors solars que contenen conductes d'aigua capços d'absorbir la radiacio del Sol quan hi queden exposats .

Captadors solars de baixa temperatura
–...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • don quijote
  • Don Quijote
  • Don Quijote
  • don quijote
  • Don Quijote
  • DON QUIJOTE
  • Don Quijote
  • Don Quijote

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS