Donacions

Páginas: 2 (365 palabras) Publicado: 10 de abril de 2012
,LES DONACIONS D’ÒRGANS

Les donacions d’òrgans salven cada any la vida de milers de persones amb greus malalties. Els transplantaments representen l’única esperança de vida per a molts malalts.La donació vol dir que la persona decideix donar els seus òrgans una vegada mort, a fi que siguin utilitzats per fer transplataments. És una decisió lliure, que no té cap tipus de remuneracóeconómica, pot ser considerat com um acte d’amor a la vida, d’amor als demés.

Al fer-nos donants no només ho fem d’òrgans vitals com el cor, el fetge, els pulmons o els ronyons sinó que també deteixits, ossos, vàlvules, ulls… això fa que el nombre de gent que es pugui beneficiar és molt elevat, gent que podem millorar la seva qualitat de vida.

Espanya és un dels països amb més donacions, peròno és suficient, encara trobem llistes d’espera. Per aixó són necessaris programes que tinguin com finalitat sensibilitzar a la población sobre aquest problema.

També es produeixen donacionsen vida, aquestes són autoritzades sempre que no suposin un perill pel donant. Aquests poden ser entre membres de la mateixa familia: pares-fills, fills-pares, germans, …

Darrerament s’ha donat untipus nou de transplantament. Fa uns dies va sortir a les notícies el cas d’una parella andalusa i una altra d’aragonesa gràcies a les quals es va poder realizar un transplantament creuat deronyons.

Això obre noves vies i possibilitats per realizar nous transplantaments i poder ajudar i salvar moltes més persones.

Potser arribara un dia que es podran fer transplantaments d’organsd’animals a éssers humans, això evitaría molts problemes com per exemple el tràfic d’organs . Alguna vegada hem vist algún reportatge, on hi ha gent que intenta vendre els seus propis òrgans per necessitatseconòmiques, sobre tot ronyons.

Personalment crec que no reflexionem gaire en la possibilitat de donar els nostres organs. Jo no conec a cap donant i a casa meva no hem parlat mai d’aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Donacions de sang
  • Impost succesions i donacions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS