Donatello

Páginas: 10 (2362 palabras) Publicado: 5 de junio de 2013

La Unitat visual
DONATELLO (1386-1466)

• Mestre de relleu schiaciatto, és un dels grans exponents del relleu dels inicis del renaixement, amb prespectiva.
• Ell idearà una nova manera de veure l’escultura, depenent de la poètica en cada situació, depenent si es en una fornícula o si cal veure-la des de tots els punts de vista. Ell representa el seu entorn, no es anticlassic, sino que esun gran estudiós de la cultura romana, però tot i l’us de les seves tècniques, pero selecciona segons la seva poètica, segons el seu gust, amb preferències i tendències. Es un coneixedor del retrat romà que intenta basar-se en dades reals

Abraham sacrifica issac 1418/21 190 cm d’alt; era al campanar de florència
Profeta Habacuc 1423/26.
Sant Lluís de Tolosa 1421/25 de bronze daurat; que estrobava en una fornícula d’Orsanmichele, es de 266cm.

La sagristia vella de San Lorenzo,
té decoració de Donatello; podem veure elc oculs, i elements diversos com la de Sant esteve i Llorenç de terracota, 1434-35 (215x180cm); es una obra feta amb un material de baix cost, i la recerca de la seriació es a dir crear obres de ceràmica que imitin el marbre i puguin ser divulguades de forma rapida.Es un projecte regeneració artística.

Sant Mateu, Marc, Lluc i Joan; evangelistes 1433-35, estuc, 215cm de diamtre, es una ideal de tridimensionalitat que juga amb la prespectiva i la profunditat.

• Cal destacar les ecenes de la vida de sant Joan als òculs:
1. Resurreció de Drusiana 1434-35, estuc policromat, 215cm; es compost en un escenari monumental similar en els relleus de bronze, peroaquests fets amb estuc, que enmarquen l’escena dins un marc arquitectònic romà. Composa l’escena amb moltes persones i busca protagonisme a grups i no nomes a individus.
Martiri de Sant Joan “ante Portam Latinam”
Sant Joan a Patmos
Ascenció de Sant Joan, escena en un paviment amb un joc tridimensional, que esdeve complexa i eficaç de manera que crea un horitzó indefinit, i busca un joc visualcomplex.

Relleus del fris de la sagristia.
Porta dels Màrtirs 1435-40; Bronze, 235x109cm, sagristia vella.
Les figures estan disposada en 5 plafons a cada porta, es a dir 10 amb figures de màrtirs i de sants; la dels màrtirs cada plafó fa uns 30x30 cm, i podem veure com les figures surten del que es el marc del plafó i busca la vivacitat de les figures amb un moviment gestual, amb figures quees repengen als marges.


Porta dels apòstols i doctors.
En una podem veure Sant Pere i Sant Pau, es un dels pocs que s’ha identificat per les claus algunes de les figures discuteixen vivament, i accentua el moviment amb les robes, en canvi poc iconogràficament.


Escut d’armes dels Mantelli, es treball en pedra; 1440.
Madonna Chellini, recto i verso, ante 1456, bronze, 28,5 cm diamtreÉs un portapau, que es troba a Londre i destaca perque la part inferior es un motlle per fer estucs de la mateixa obra que podem veure en negatiu i en positiu d’una manera totalment meravellosa.

Cantoria 1433-38; marbre i mosaic, 348x570cm, Florència, Museu dell’ Opera del Duomo
La cantoria inicial era de Lucca della Robbia (1431-38); aquest escultor era d’un sector d’escultura més moderada ifina que era l’stile dolce, lluny del estil de Donatello que era mes coral de forma narrativa, aixi doncs l’encarrec a Donatello havia fet un obra anterior a Prato. Aquesta obra, la cantoria de della robbia, esta conservada igual que la de Donatello, amb el tema del ultim salm del llibre dels salms.

 Donatello i Michelozzo; Trona exterior de Prato, 1428-38, marbre bronze i mosaic 210cm d’alt;plafons independents que suggereix una continuïtat, amb una seriació de Putti dansant de forma caòtica, el fons del qual serai de mosaic o de marbre de colors, que no es veuen a l’exterior pero si a les obres reals 

Les cantories són de les mateixes dimensions; la primera té el salm inscrit en la mateixa obra i son plafons idependents, i representa la dansa i tot el relacionat amb el salm. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Donatello
  • Donatello
  • Donatello
  • Donatello
  • donatello
  • donatello
  • Donatello
  • DONATELLO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS