Dones filosofiques

Páginas: 3 (552 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2012
CONTRIBUCIÓ DE LA DONA EN LA FILOSOFIA

Hipàtia: (370-415)
Hipàtia era natural d'Alexandria i és considerara la primera dona filòsofa. Era deixeble del seu propi pare i formava part de l'escolaneoplatònica. Va ser una gran científica, especialitzada en astronomia i matemàtiques, va aportar molts invents i va deixar un llegat enorme pel desenvolupament de la ciència. Els cristians la vanconsiderar una amenaça, ja que la ciència es relacionava sovint amb la pagania. Els mateixos cristians la van assessinar. No es conserva absolutament res de la seva obra, però se'n coneixen els títols perles mencions d'altres autors:
Comentari de l'Aritmètica de Diofant d'Alexandria
Comentari a la Cònica d'Apol·loni de Perge
Edició del comentari del seu pare Teó a l'AlgemestPerfeccionament de l'astrolabi

Simone Weil: (1909-1943)
Va ser una escriptora francesa llicenciada en filosofia, del que en va exercir de professora. Va tenir un gran interès per conèixer el món del treballi els efectes psicológics que aquest té amb la ment. Des de jove és una declarada pacifista, i s'incorpora en grups de voluntaris, però tot i així, va a la guerra civil espanyola com a periodista is'acaba unint al bandol republicà. Té una gran inquietud mística, cosa que li provoca un cristianisme existencialista. En els seus escrits es nota una gran preocupació pels aspectes socials ireligiosos de la societat:
La gravetat i la gràcia (1947)
El coneixement sobrenatural (1949)
Les condicions de treball (1951)
Esperant a Déu (1951)
L'opressió i la llibertat (1955)Hannah Arendt: (1906-1975)
Va ser una filòsofa, sociòloga i politicòloga d'orígen jueu. Va ser una pensadora que va escriure sobre l'activitat política, el totalitarisme i la modernitat. Va ser deixeblede Jaspers i Heidegger. Patint el nazisme, va reivindicar la seva condició d'individu femení i jueu. No li agradava gens que diguéssin que era filòsofa. Va fugir del nazisme el 1933 i s'instalà a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepcions filosofiques
  • donas
  • Dones
  • El don
  • donaan
  • DONAR
  • El don
  • Dones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS