DONES

Páginas: 8 (1965 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2015
DONES
Aquest llibre consta de disset històries de dones completament diferents. Cadascun dels relats reflexa la diversitat de dones que, en realitat no s'allunyen tant de la realitat. Són històries, en general explicades en un to humorístic e irònic, que els treu una mica la seriositat i transcendència dels temes i personalitats de les dones.
EL BON SUÍS
En un bar que es diu "El Bon Suís" estroben dues amigues, la Sofia i la Neli. La Sofia té un problema i és que el seu marit la vol deixar perquè la troba grossa i s'ha cansat de viure amb ella. De cap manera la Sofia vol que la deixi, perquè no vol viure sola i encara que el marit té un munt de defectes ella vol ser al seu costat. Així és que la Neli li diu que hi ha tres maneres de retenir-lo. Una, posant-se maca, fer un sopar bo,vestir-se sexi..., un altre fent-li agafar gelos, que es pensi que hi ha un altre home. Però totes dues opcions ja les ha provat i no han donat bon resultat. Només queda la tercera possibilitat: en lloc de plorar, i posar-se trista, fer veure que portarà la situació amb dignitat, que vol estudiar secretariat perquè necessitarà diners per viure sola, i que la vegi il·lusionada pel futur, alegre,cantant mentre fa números i plans. La Neli li diu que això no ho suporten els homes, que la dona vulgui ser lliure. Però les coses no surten com ho havien planejat. El marit està d'acord en que estudií i s'independitzi, perquè diu que així no haurà de passar-li cap pensió, i també vol que sigui ella qui marxi de casa.
I la Neli li proposa un altre sèrie de plans: un, que tingui la casa feta un desastre,perquè ell es cansi i marxi, o llogar una noieta perquè el sedueixi o la tercera que diuen és infalible i és que la Sofia li enganyi de debò. Encara que li fa mandra decideix fer-ho però ella el que vol es que ell se'n vagi i li queda el dubte de que després de passar per això ell la perdoni....Es posen a riure mentre es mengen una xocolata amb melindros.
Els pensaments de les dones a vegades sóncontradictoris. En el cas de la Sofia ha passat de ser la dona que anava darrera el marit per conservar-lo a costa del que fos a voler realment independitzar-se, quedar-se al seu pis i deixar de sentir els comentaris desagradables que li feia el marit, referint-se al seu aspecte físic.
PARDALETS
En aquesta història una turista a Milà observa el comportament d'uns pardalets que s'han aturat alsseus peus, mentre pren una cervesa. La mare del pardalets fa viatges constants per tal d'aconseguir menjar per ells. Un colom li pren el menjar, ella lluita sense parar per trobar quelcom per alimentar als fills, que no fan res més que jugar. Mentre la mare vola per trobar aliment, els pardalet aconsegueixen menjar a la taula del costat, però no es molesten en guardar res per la mare que encara noha pogut menjar res.
Aquesta història fa pensar en el comportament egoista dels fills que no es preocupen dels pares, i en l'actitud sacrificada de les mares que sovint s'obliden d'elles mateixes i només pensen en els seus fills.
LA MINYONA IMAGINÀRIA
Aquesta és la història de l'Esther, una noia que junt amb el seu marit decideixen que ella deixarà de treballar fora de casa per dedicar-se a lesfeines domèstiques. Però arriba un moment en que ja no li agrada passar-se el dia netejant i cuinant. Com té molta imaginació, s'inventa una minyona, l'Eli. Figura que és una noia una mica paradeta, així que l'Esther li ha de dir el que ha de fer. Mentre, l'Esther es dedica a seure al sofà a fer ganxet.
Un dia en un berenar amb sis dones més surt el tema de les minyones i sense adonar-se ella parlade la seva. Però hi ha una amiga a la que sorprèn que tingui minyona, ja que no la seva economia era una mica justa, inclòs el seu marit li havia deixat diners. Però dir la veritat era massa per l'Esther, perquè reconèixer que la minyona era inventada davant de la resta de dones era massa. El seu orgull podia més que tot.
L'orgull i el que dirà la gent, és també una característica de moltes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dones
  • El don
  • donaan
  • DONAR
  • El don
  • Dones
  • ¿Que es un don?
  • dona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS