Doping

Páginas: 9 (2014 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
Que es i per que es produeix el Doping?

Índex

Quan van començar els dopatges? 3
¿ Per que es dopen els esportistes? 4
¿Que es fa per evitar el dopatge? 4
¿Que es un control antidopaje? 5
Tipus de controls antidopatge 6
¿Quan es va començar a realitzar els Controls antidopatge? 7
Substàncies i mètodes prohibits, i els efectes secundaris: 7
Conclusió: 10

Que es el DOPING?

Eldoping o dopatge es refereix a qualsevol substància externa a l’organisme o fisiològica presa en una quantitat anormal, o per una via anormal , amb l’intenció d’augmentar el rendiment del cos en una competició.

Segons l'Agencia Mundial Antidopatge el dopatge o doping es la violació de qualsevol d'aquestes regles:

1. La presencia d'una substància els seus metabòlics o marcadors, en el cos d'unatleta.

2. L'ús o l'intent d'ús d'una substància o mètode prohibit.

3. Negar-se a subministrar una mostra, no fer-ho sense una causa justificada o escapar de qualsevol mode la recol·lecció de mostres.

4. No estar disponible per les proves fora de competició, no presentar els papers necesaris o no indicar on es troba en tot moment ( totes tres opcions al llarg de 18 mesos).5. Fer trampa, i ostentar fer trampa de qualsevol manera durant els controls.

6. La possessió de substàncies prohibides o mètodes prohibits.

7. La compravenda o intent de compravenda de substàncies prohibides o de mètodes prohibits.

8. Administrar o intentar administrar substàncies o mètodes prohibits a un atlta, o ajudar, assistir, encobrir o entrar en cualsevol complicitat queinvolucri una violació o intent de violació d'una regla antidopatge.

Quan van començar els dopatges?

Des de temps antics, l'home a utilitzat múltiples recursos per obtenir un major rendiment, tnat físic com psicilógic. Aixi grecs com romans utilitzaven hidromiel, com estimulant del SNC i ví, pels seus efectes inhibidors I relaxans, per obtenir un major rendiment a les Olimpiades de l'época.A les Olimpiades del s.III d.C., els atletes utulitzaven preparacions a base d'extractes de plantes,
La primera noticia com a doping de la manera que el coneixem actualment es remonta al segle XIX.
Les primeres drogues que es van utilitzar van ser l'heroïna i la morfina. L'heroïna era principalment utilitzada en les carreres de cavalls i la morfina en la boxa i els anomenats esports deresistència. l'aparició de l'estricnina, l'efedrina i els esteroides.
L'equip tècnic de Thomas Hicks, un corredor que va guanyar la marató de 1904 en els Jocs Olímpics, li van administrar estricnina combinada amb alcohol i cocaïna per portar-lo a la victòria.
L'efedrina va ser la precursora de les amfetamines. Desenvolupades a principis de 1930, les amfetamines es van començar a utilitzar als JocsOlímpics de Berlín al 1936. Van ser molt consumides en el camp de batalla durant la Segona Guerra Mundial i es van fer molt populars en els anys següents degut que es podien comprar lliurement. ple ascens del Mont Ventoux.
Durant aquests últims anys el doping ha donat un gir perillós. Hi ha moltes més substàncies i sistemes per utilitzar i aquestes representen un greu perill per la salut dels atletes,degut a la capacitat que tenen d'afectar a més d'una funció corporal a la vegada i reprogramar les activitats del cos.

¿ Per que es dopen els esportistes?

Els esportistes es dopen bàsicament per la necessitat del esportista ,o de l’organització que el recolza, de aconseguir un millor rendiment físic per tal d’aconseguir millors resultats.

En la nostra societat, la gent utilitza elsmedicament no només per combatre les enfermetats, sino també per ajudar estats fisiológics límit.
Els deportistes, utilitzen aquests medicaments per atimularse, sedarse, augmentar la seva força i massa muscular, millorar la capacitat cardíaca, concentració i clmar la fatiga i cansanci.

En definitiva, els esportistes es dopen per obtenir un triomf o coseguirlo de manera molt mes fàcil.

¿Que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el doping
  • El Doping
  • doping
  • doping
  • Doping
  • El doping
  • Doping
  • Doping

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS