Dorífor

Páginas: 3 (560 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2012
Dorífor

a) Situeu l'obra en el context cronològic, històric i cultural corresponent.
Cronologia: 430 a.C
Autor: Policlet va ser un dels escultors més aclamats de la Grècia clàssica. Deixebled’Agelades, la seva obra va competir a Atenes amb la de Fídies i Miró, als quals va aconseguir superar gràcies a la definició del “cànon de racionalitat anatòmic”. El seu material de treball va ser elbronze, però també va realizar obres en marbre,or i vori, i es va especialitzar en estatues d’atletes victuriosos, nuse, que participaven en els Jocs Olimpics.
Ubicació: Museo Archeologico Nazionale(Nàpols)
Mides: 2’12m altura
Context històric: l’obra es situa entre el 475-323 a.C., etapa compresa entre la fi de les Guerres Mèdiques i la mort d’Alexandre el Gran, en la qual té lloc el momentde màxima esplendor grec. La victòria contra els perses ales Guerres Mèdiques (499-479 a.C.), va servir per iniciar un període de completa autonomia cultural i artística, l’epicentre de la qual estavafixat en la prospera Atenes de Pèricles. Però l’arrogància atenesa envers la resta de polis entre si, va ser l’inici de les anomenades Guerres del Peloponès (431-404 a.C), que van propiciar ladecadència econòmica de les ciutats gregues. Això propicià que al s.IV a.C.  els macedonis, encapçalat per Alexandre el Gran, unifiquessin totes les polis gregues i conquerissin els dominis de l’ImperiPersa. També és una etapa en que destaca la filosofia de Pitàgores, la ciència de Hipòcrates i la tragèdia en l’art.

b) Digueu a quin estil pertany l'obra i anomeneu 5 característiques formals.Pertany al estil grec clàssic i les seves característiques basiques són: el contrapposto, trancament amb la frontalitat, treball de l’anatomia, un naturalisme més accentuat, tot i seguir idealitzan lafigura i una recerca de l’equilibri i la dignitat,lluny ja del hieretisme.
c) Enumera les característiques formals, estructurals, tècniques i materials.
Escultura d’un sol bloc
Material: Obra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • doriforo
  • Doríforo
  • Dorifor
  • Dorifor
  • Dorifor
  • Muestra del doriforo.
  • Dorifor De Policlet
  • Comentario Doriforo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS