dorífor

Páginas: 4 (967 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
Dorífor
1.Documentació general i catalogació.
Nom de l’obra: Dorífor
Autor: Policlet
Cronologia: 430 aC (art grec clàssic, primer classicisme)
Ubicació: Museu de Nàpols.
Estat deconservació: Bona conservació
Material i tècnica: és una còpia romana en marbre, per lo tant és una talla, d’un original en bronze, per lo tant era una fossa, en origen policromada.
Dimensions, forma itipologia: és una escultura d’embalum rodó o exempta, és unifacial, ja que està feta per a que es miri des de front, i està concebuda a una mida una mica més gran que escala humana, però no arriba alcolossalisme.
Tema: és la representació d’un atleta atleta portador d’una llança, i també el nu masculí i l’ideal de bellesa.
2 .Anàlisi formal i estilística.
És la representació d’un jove atleta enactitud de repòs instants abans de participar en la seva prova de llançament. Podem veure també la intenció de mostrar la plenitud juvenil de l’atleta.
En quant a la proporció podem veure que seguintl’ideal de bellesa aplica el cànon de Policlet, ( mesura: 7 caps i el rostre dividit en 3 parts iguals). El cànon és el conjunt de regles que regulen les proporcions de l’estructura d’acord amb un modelideal establert. Podem observar que el resultat d’aquesta és un conjunt harmònic en equilibri dinàmic.
Es tracta d’una composició equilibrada i tancada, fa una lleugera ‘’S’’ compositiva generada pelcontraposto, la postura típica del classicisme que consta de estar dempeus, amb els braços pegats al cos i una cama més en davant que l’altra i aquesta postura dona com a resultat la capacitat derepresentar moviment estant en repòs.
L’escultura té una expressió serena i continguda. El atleta està representat amb una mirada ferma i una actitud de concentració, ja que la prova d’atletisme horequeria i així ho va voler representar Policlet.
És una composició tancada, la qual és una representació idealitzada del cos masculí nu. Té una llum unitària , i és unifacial, concebuda per ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • doriforo
  • Doríforo
  • Dorifor
  • Dorifor
  • Dorifor
  • Dorífor
  • Muestra del doriforo.
  • Dorifor De Policlet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS