dossier dret i ciutadania

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2015
1. Dret al honor.
- delicte de calumnia: persona que acusa a una altre d'haver comès un delicte, tot i saben que l'acusació és falsa.
Injuria: expresió que lesiona la dignitat d'una personaperjudicant la seva reputació o atentant contra la seva pròpia estima. (jutjar a la persona.. atribuir uns valors que no són...)
A través de les reds socials, és molt fàcil atemptar contra la dignitat de lapersona amb tant sols un click.
2. Intimitat personal i familiar.
Article 18 CE. L'individu es fa responsable de les seves posesions privades, de les conductes que exibeix... i on és probable que hihagin intromisions externes.
Llei 1/1982, defença els interessos dels menors, que els seus representants legals, autoritzin cualsevol publicació de la seva imatge.
3. Dret a la pròpia imatge, eltitular té la protestat per disposar de la seva imtage, impedin la seva difusió a no ser que ho consenteixi. Les reds socials, permeten noves maneres de reproduir la imtage, i publicar-la de manerainstantànea sense que la persona ho sapiga.
4. Dret a la llibertat, títol VI del Còdic penal, protegeix la llibertat dels individus, la llibertat d'obrar i la llibertat de voler. Quan es privi a una personade la seva llibertat s'estarà cometent un delicte. Hi ha cuatre tipus de delictes: detenció ilegal, segrest, amenaça i coecció.
Amenaça: la persona que anuncia o adverteix a una altre, amb el propòsitde donar-li por.
Coacció: impedir, amb violència física o psicològica, que una persona faci el que la llei no permet fer. O obligar a una persona a fer algu que no vol.
5. Llibertat d'expresió, cadausuari és lliure de publicar el que vulgui a les reds socials, mentres no afecti a ningu. Quan els drets d'un xoquen amb els dels altres, s'ofereixen eines per a poder denunciar-ho.
6. Propietatintel·lectual, és la publicació de continguts gràfics, musicals, audiovisuals o de qualsevol altre gènere, sense que el titular hagi donat els drets. És quan es publica contingut protegit de drets...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Seminari1 Dret sindical I
  • Dret I Infermeria
  • Dossier Literatura Argentina I
  • Dossier Industrial I 2
  • Practica Dret Financer i Tributari
  • Mercat de treball i el dret laboral
  • Dossier Exercicis Energia I Potencia
  • Dret a la llibertat ideològica, religiosa i de culte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS