Dossier Estetica

Páginas: 35 (8697 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2012
Dossier
de Quiromassatge





















• Quiromassatge
Etimològicament, el terme quiromassatge procedeix de la unió de la veu grega "κιροσ" o sigui "quiros", que significa "mans", amb la veu "massatge".
Així, quiromassatge significa literalment “massatge amb les mans” i s'usa aquest terme per diferenciar-lo del massatge amb aparells electro-mecànics, per tant,el quiromassatge és la tècnica de massatge que es realitza directament amb les mans sense la intervenció d'aparells supletoris o complementaris. Amb diferents manipulacions i moviments, exercint diferents intensitats de pressió, amb les mans, segons requereixi el tractament, buscarem una finalitat determinada: alleujar i millorar els diversos trastorns del pacient amb Quiromassatge.
La sevadefinició practica és: "El Quiromassatge és un mètode de valoració (mitjançant la palpació) i tractament manual aplicat sobre la coberta corporal i transmès per la pressió mecànica de les mans als diferents òrgans i teixits del cos humà. Que té alhora,efectes reguladors sobre la sensació general d'energia, els estats d'ànim, el cansament i en general sobre el psiquisme. Segons la indicació i elsobjectius de tractament proposats es poden aconseguir efectes i accions precises.



• Antecedents etimològics del terme massatge:

El terme “massatge”' pot tenir l'origen en molt diferents vocables, ja que totes les civilitzacions han practicat les tècniques de massatge i s'han beneficiat dels seus efectes.
Per exemple:
• En xinès an mo significa “fer massatge”'.
• En àrab masssignifica “tocar amb suavita”.
• En grec massein significa “pastar”.
• En hebreu mashech significa “palpar”, “temptejar”.
• En francès mass significa “pastar”.
• Es poden trobar gran quantitat de definicions en totes les cultures, donada l'antiguitat d'aquesta tècnica, (2.700 a.C. aproximadament).

El Consell Superior de Cinesiteràpia de l'Escola Francesa, el 11 de febrer de1947, el va definir així: "el massatge es pot definir com totes les maniobres manuals o mecàniques executades de forma metòdica, sobre una part o totes les parts del cos humà, per efectuar una mobilització dels teixits superficials i segments dels mateixos ".
D'una manera general podem dir que el massatge consisteix en pressionar, fregar i colpejar rítmicament, de manera més o menys intensa, en lasuperfície del cos amb fins fonamentalment analgèsics, relaxants i sedatius.

El massatge estètic es pot considerar la tècnica manual més important dels tractaments estètics. Consisteix en la realització d'una sèrie de maniobres aplicades de manera superficial o profunda, segons les necessitats de cada client, amb la finalitat d'obtenir determinats efectes com: relaxació, activació de lacirculació sanguínia i limfàtica, millora de l'estat general de la pell, tonificació i estimulació dels músculs, millora de les acumulacions adiposes. En definitiva, proporcionar equilibri i benestar a tot l'organisme. De fet, el massatge és una tècnica tan important a nivell estètic, que s'aplica en gairebé la totalitat dels tractaments, tant facials com corporals.

En el moment actual tres escolesd'Europa Occidental sobresurten per la seva moderna concepció de les tècniques del massatge clàssic: la sueca, la característica predominant és: massatge forta, vigorós, que inclogui grans àrees de l'organisme, acompanyat de la gimnàstica sueca.
La francesa, la filosofia i concepció del massatge per contra es basa en maniobres fines, suaus, delicades, precises, seguides de diferents aplicacionsd'hidroteràpia en les seves diverses formes.
L'alemanya, la qual combina el massatge profund, les manipulacions i les mobilitzacions, aquesta escola també utilitza com a complements fonamentals la hidroteràpia i altres tècniques fisioteràpiques: cinesiteràpia i electroteràpia. Al costat d'aquestes tècniques clàssiques ben definides sorgeixen ia tècniques específiques de massatge com és el Massatge...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estètica I Art Dossier 0113
  • DOSSIER
  • Dossier
  • Dossier
  • Dossier
  • DOSSIER
  • DOSSIER
  • dossier

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS