Dossier Nacisme

Páginas: 25 (6202 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2015



ACTIVITAT
(sistema gestió de la qualitat)


ALUMNE/A

DATA

GRUP-CLASSE

NOTA:


 Aplicable
 No Aplicable
CRÈDIT/MATÈRIA


PROFESSOR/A


ACTIVITAT






ALEMANYA:
DES D’ABANS D’UNA GUERRA A DESPRÉS D’UNA ALTRA.

“Mai abans en la història s’havia matat a l’estil d’una cadena de muntatge” (Raul Hilberg).


CIÈNCIES SOCIALS4T ESO

El món d’ahir.Stephen Sweig
ABANS DE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
-“Si busco una fórmula pràctica per a definir l’època d’abans de la Primera Guerra Mundial, l’època en què vaig créixer, espero haver trobat la més concisa dient que va ser l’edat d’or de la seguretat....A cap altra ciutat d’Europa l’afany de cultura no fou tan apassionant com a Viena.”
-“L’inici del desenvolupamentindustrial va fer créixer el proletariat i, amb ell, el socialisme i la lluita pels drets. K.L. arrossegà tota la petit burgesia i la classe mitjana irritada, que tenia menys enveja dels benestants que no pas por de veure’s desposseïdes de la seva forma de vida burgesa i de caure en el proletariat. Era la mateixa capa social espantada que més endavant A. Hitler congregà al seu voltant...K.L. li servíd’exemple també ensenyant com n’era de manipulable el lema antisemita que presentava un adversari als descontents cercles petit-burgesos, i, d’altra banda, desviava imperceptiblement l’odi envers els grans terratinents i la riquesa feudal.”
-Viatge a l’Índia: “Amb una certa vergonya vaig gaudir del respecte que es professava a l’europeu com a una mena de Déu blanc...”
- La idea d’espai vital donavaper fi una petita capa filosòfica a la seva nua voluntat d’agressió...en cas d’èxit podia justificar qualsevol annexió, fins i tot la més arbitrària, com una necessitat ètica i etnològica.
-1910:”Optimisme i confiança universal...enorgullit esperit d’aquella generació...A tot arreu hi havia progrés. Qui s’arriscava, guanyava...Què podia aturar aquell avenç, frenar l’embranzida que treiaconstantment noves forces del seu propi impuls?”
-“L’orgull pels triomfs de la nostra tècnica i de la nostra ciència, que se succeïen hora rere hora, va fer néixer per primera vegada un sentiment europeu comú, una consciència nacional europea.”
-“Potser el progrés havia arribat massa de pressa, potser els estats i les ciutats s’havien fet forts massa precipitadament i la sensació de força indueix semprehomes i Estats a fer-ne ús o abús. França desbordava de riquesa. Però encara en volia més, volia una altra colònia, tot i que no tenia prou gent per poblar l’antiga; va estar a punt d’esclatar una guerra a causa del Marroc. Itàlia volia la Cirenaica, Àustria s’annexionà Bòsnia. Serbis i búlgars al seu torn, atacaren Turquia, i Alemanya, exclosa de moment, ja estirava les grapes per poder assestarel cop rabiós...De la fecunda voluntat de consolidació interior començà a propagar-se alhora i arreu, com si fos una infecció vírica, un afany d’expansió...Perquè tothom creia que, al darrer moment, l’altre s’espantaria i es faria enrere...però cada vegada les grans coalicions s’estrenyien més i prenien un caire més militar....els senyals de tempesta dels Balcans van indicar la direcció de lanuvolada que ja s’acostava cap a Europa.”
-1913.”A Àustria notàvem que ens trobàvem al centre de la zona d’agitació...A l’interior creixia la pressió de les nacionalitats entre si. La guerra dels Balcans on Krupp i Schneider-Creusot provaven els seus canons respectius contra “material humà” foraster, de la mateixa manera que ho farien més endavant els alemanys i els italians amb els seus avions a laGuerra Civil espanyola...”
-“Em vaig espantar fins al moll dels ossos, perquè em vaig adonar fins a quin punt devia haver progressat l’emmetzinament provocat per anys de propaganda d’odi.”
-Rolland:”Com més ingenu és el poble, més fàcil és d’entabanar-lo”
LES PRIMERES HORES DE LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
-Assassinat del príncep hereu: “Era impossible sostreure`s a la impressió que es preparava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el nacismo
  • nacismo
  • Nacismo
  • nacismo
  • el nacismo
  • Nacismo
  • Nacismo
  • Nacismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS