Dossier Word 2007

Páginas: 28 (6900 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2011
ACTIVITAT Núm. 1: Moure's ràpid amb el teclat

1. Escriu el text que hi ha a continuació, utilitzant el Word. Després fes un recorregut ràpid pel mateix utilitzant la combinació de tecles per moure't pel text tal com se t'indica a continuació.



Escriure a ordinador. Aspectes a tenir en compte.

Com fer ús dels espais i els signes de puntuació
En obrir el programa de tractamentde textos ja es pot començar a escriure, sols cal tenir present les següents consideracions: 
- La tecla RETORN sols s'ha de prémer per indicar final de paràgraf. El text canvia automàticament de línia quan arriba al marge dret.
- El signes de puntuació s'han d'escriure units a la paraula que els precedeix, i seguits d'un espai en blanc si no són a final d'un paràgraf. També s'ha d'evitarseparar les paraules amb més d'un espai i espais abans o després d'un apòstrof o d'un guionet. S'ha d'evitar expressions com:
- Per encolumnar, alinear i justificar blocs i paràgrafs de text no s'han d'inserir mai espais en blanc, s'han de fer servir les tabulacions o les taules.
Desplaçament del punt d'inserció
El punt d'inserció, barra que parpelleja, indica el punt on s'aniran situant leslletres que es vagin entrant per teclat. El punt d'inserció es pot situar en qualsevol posició del text fent clic amb el ratolí en el lloc desitjat. 

Tipus de fonts de lletres
Hi ha dues grans famílies de tipus de lletra atenent al seu aspecte: 
- Tipus de lletra amb serif: lletres que tenen arrodoniments i prolongacions en els seus extrems que faciliten la connexió visual de les lletres deles paraules.
* Tipus de lletra de pal: lletres d'aspecte més lleuger i menys clàssic que l'anterior.

Recomanacions a l'escollir el tipus de lletra

El Windows ofereix la possibilitat d'utilitzar diferents tipus de lletra, podent canviar-la a gust de l'usuari, però cal tenir en compte les següents recomanacions: 
- Sempre que sigui possible, heu d'utilitzar lletres del tipus TrueType (exemples: Arial, Times New Roman), ofereixen millors resultats en pantalla i a l'imprimir-los.
- El cos del document s'ha de fer amb lletres del tipus serif (exemple: Times New Roman), faciliten la lectura; els títols es poden fer amb lletres de pal (exemple: Arial).
- No s'ha de barrejar molts tipus de lletra en un mateix document; per remarcar un text és millor fer servir les diferentsmides i estils.
- Cal evitar escriure paràgrafs sencers en lletra majúscula. 

Crear documents
Sols entrar al programa, es pot començar a escriure sense necessitat de parar compte en el format, l'atenció cal centrar-la en el contingut, en què es vol dir o expressar; l'aspecte que ha de tenir ja li donarà el Word. El cursor o punt d'inserció, barra que parpelleja, indica el punt on s'aniransituant les lletres que es vagin entrant pel teclat; la tecla RETORN sols s'ha de prémer per indicar el final de paràgraf i saltar a un de nou. 
Mentre s'està en la fase de creació del document podríem dir que es treballa en un esborrany del mateix, esborrany que es podrà anar millorant sobre la marxa. 
El Microsoft Word possibilita tenir més d'un document a l'àrea de treball, ja siguirecuperant-ne del disc o creant-ne de nous. Per crear un document nou amb la plantilla NORMAL.DOT cal activar la icona de creació de fitxers . La funció Archivo/ Nuevo... permet escollir la plantilla del document nou. 
 
2. Desa el document amb el nom Act1.

3. Recupera l'arxiu Act1, des del processador de textos Microsoft Word.

ACTIVITAT Núm. 2: El menú arxiu

1. Obre una carpeta enel teu espai i posa-li el teu nom.
2. Crea un arxiu nou i dóna-li el nom Act2 .
3. Copia el següent text:

Generalitat de Catalunya
Departament d’Ensenyament
Programa d’Informàtica Educativa

Sra. Directora General d’Ordenació Educativa
Via Augusta, 202
08021 Barcelona

Senyora,

D’acord amb la implementació del nou sistema educatiu, i pel que fa als elements de Tecnologia de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Word 2007
  • Word 2007
  • WORD 2007
  • Word 2007
  • word 2007
  • Word 2007
  • Word 2007
  • Word 2007

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS