dostoievksi

Páginas: 4 (804 palabras) Publicado: 17 de abril de 2013
La literatura de Dostoievski
L'estimació i amor que tenia Dostoievski cap a la literatura va començar després de la mort del seu pare. La seva primera novel•la va ser Pobra gent, al 1846. Va obtenirbon resultat i va seguir escrivint sobre l'home, ja que era el principal personatge de les obres de l'autor. Volia representar tot el que succeïa en aquesta època, sobre tot ,les injustícies socials,com pobres i gent que no ha tingut sort a la vida.
Tracte temes com la injustícia, la pobresa, l'ètica, l'egoisme, i fins i tot l'amor.
L'autor va triomfar per la seva perspectiva i manera deveure el país, i per tant, va ser un dels autors més importants en la novel•la psicològica.
És una obra autobiogràfica l'obra Records de la casa dels morts, ja que l'escriptor parla sobre la seva vida aSibèria com a presoner, i en l'obra Humiliats i ofesos, també ho és, tot i que no ho utilitza com a estil narratiu.
També va fer relats curts, o contes. En aquets l'autor exposava les sevescrítiques, i els seus pensaments de manera més irònica i burlesca. Un dels més importants va ser: El cor dèbil, ja que la sublimació de dos sentiments, la por i l'amor, acaben conduint a la bogeria.
Obresmés importants
Pobra gent
Va ser la seva primera novel•la, publicada al 1846 i va ser escrita en nou mesos. Va tenir molt èxit i gràcies a les crítiques obtingudes, encara més. Vissarion Belinski,crític, va dir que va crear la novel•la social.
És una novel•la epistolar, ja que és escrita en forma d'intercanvi de cartes , entre dos personatges que tenen una vida dura, amb pocs recursos.Intercanvien opinions sobre la societat actual, parlen sobre problemes personals i sobretot la pobresa extrema d'ambdós.


Les nits blanques
És una novel•la curta, publicada al 1848. El títol prové delfenomen que succeeix a àrees amb latitud alta, que les postes de Sol són tard, i les albes són més d'hora, i per tant no hi ha una foscor completa, i la novel•la passa durant aquesta època de l'any....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS