dotze homes sense pietat

Páginas: 5 (1246 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
Dotze homes sense pietat

Dotze homes sense pietat és un film que ocorre en la seva totalitat dins d'una habitació tancada amb clau per fora on, un jurat format per dotze persones, debaten durant hores sobre la culpabilitat o no d'un noi de 18 anys que presumptament ha mort al seu pare amb l'ajuda d'una navalla automàtica. Un per un, tots els membres del jurat han de decidir si l'acusat ésculpable o innocent, i només hi haurà un veredicte quan tots es posin d'acord i es prengui una decisió per unanimitat.

Quan es tanquen a l'habitació i es fa la primera votació per decidir el destí del jove, tots voten culpable excepte el jurat nº8, que no alça la mà. A mesura que transcorre la pel·lícula es va debatent la innocència del noi, i poc a poc tots canvien la opinió, aportant novesdades i mostrant les seves ideologies, personalitats, posicions i prejudicis. Finalment tots voten a favor de la innocència del jove i es dóna a entendre que l'acusat és declarat innocent.

A continuació faré una breu descripció dels rols dels components del jurat i una mica també de les seves personalitats.

Jurat nº1
El primer integrant del jurat és el president del jurat, el que imposa ordreentre els components d'aquest.
Representa el rol de líder, és un lider formal ja que un jurat és un grup molt organitzat i per tant en necessita un. És una persona passiva i no sembla que li agradi dur la iniciativa, tampoc exposa en cap moment les seves idees.
El seu estil de lideratge és permissiu donat que aquesta tipologia de lideratge es caracteritza per l'escassa o nul·la intervenció dellíder i aquest, com a tal, no fa bé la seva funció.

Jurat nº2
El segon component del jurat és un home poc segur de si mateix, que es deixa portar per les opinions alienes i no te clares les seves idees.
Té una conducta passiva i adquireix un rol passiu també (donat que canvia d'opinió donant la que ha exposat l'anterior persona, no té gaire criteri), amb la qual cosa no fa gaires aportacions algrup.

Jurat nº3
Aquest personatge és un home d'idees tancades, tossut i ordinari, el qual no medita gaire els seus raonaments i els imposa sense debatre'ls; és l'últim en canviar d'opinió.
El seu rol és dominant; el qual es caracteritza per ser focus de tensió i no donar opció al diàleg. També és obstaculitzador, ja que no té en compte les altres possibilitats, menyspreant les altres opinionsi estant en desacord constantment amb els altres, sense meditar les altres idees.

Jurat nº4
El quart integrant del jurat és un home de bona posició econòmica, molt analític i racional, es qüestiona les proves i les debat. Té ferms prejudicis sobre la gent de llocs marginals, és aquesta és la raó per la que manté la culpabilitat de l'acusat.
Desplega un rol centrat en la tasca i contribuidor,buscant i aportant informació, idees i suggeriments, escoltant les altres opinions i debatent-les.

Jurat nº5
Aquest home és de caràcter introvertit, tímid i callat, possiblement perquè prové també d'un barri marginal i no vol sentir-se exclòs del grup o creu que sent conforme amb la opinió general s'allunya de les seves arrels.
Té una actitud i rol passiu davant dels fets, deixant-se portarper les opinions de la majoria, que condemnen al jove. A mitja pel·lícula decideix canviar el seu vot a innocent i pretén inculcar als altres que no tota la gent que prové de barris marginals és igual.

Jurat nº6
Home pràctic, honest i treballador, creu donats els fets que l'acusat és culpable.
Adquireix un rol contribuïdor i harmonitzador, aportant les seves idees sense posar-se amb les delsaltres, votant per la innocència del noi en la quarta votació.

Jurat nº7
Sociable, burleta i fanfarró, sempre dóna la seva opinió i menysprea les dels altres.
Té una conducta agressiva ja que imposa la seva opinió i es burla de les altres, en concret de les persones que voten innocent al principi de la pel·lícula. El seu rol és reductor de tensions donat que fa broma, i desertor i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dotze sense pietat
  • 12 Homes Sense Pietat
  • COMENTARI 12 HOMES SENSE PIETAT
  • 12 Homes Sense Pietat
  • 12Homes Sense Pietat
  • Senso
  • senso
  • sensos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS