Drames Rurals, Parricidi

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2012
Parricidi

1. Explica el significat del títol de cada conte i la relació que s’estableix entre el títol i el contingut.
El nom del conte és Parricidi, i es diu així perquè tothom creu que enFelet ha assassinat a la seva dona, encara que hagi sigut en Pau.

2. Observa els escenaris on se situen les accions i explica quins són, com són i quina funció fan dins de cada història.L’escenari principal és la habitació, en aquest escenari és on es produeix la part més important del conte, és on en Pau mata a la Lena estrangulant-la i clavant-li un ganivet, també es el lloc on en Titet espreocupa perquè la seva mare no contesta, i l’espera i l’espera fins que surt a fora.
3. Fes una llista dels referents populars que observes en els contes.

“Parricidi”
Exercicis llibre1.Anota les referències a la cara d’en Pau, l’assassí, des que “dos puntets verdosos relluïren en la fosca, darrera el badall de la finestra”, fins que mata la Lena. Comenta la progressió intensificadoradel color vermell. El pots relacionar amb la passió, la violència i la mort?

Encès com una rosella, fosc i neguitós, les venes del front grosses, una onada de sang envermellí la cara de l’home, lavermelló s’enfosquí.
Es pot relacionar la cara den Pau amb les sensacions que sent i el que pensa o amb el que farà, com més s’encén, més enfadat està, i acaba matant a la Lena.

2. Analitza elpaper del nen, en Titet. Creus que és un parricida?

El nen crec que el posa per crear més dramatisme i que el lector se senti pitjor, no és cap parricida, perquè tot i que el ganivet amb el que la Lenaes assassinada "El Tatà" l’ha portat ell, no té res a veure amb en Pau i els seus actes.

15. La història de Parricidi comença amb suspens: la Lena està neguitosa i intranquil·la. Observa elselements que van creant i argumentant la tensió i explica’ls. Tingues present les sensacions de la protagonista i les pistes que l’autora va donant amb la lletra cursiva.

Al principi la Lena està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS