drames rurals

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 30 de abril de 2013
1-11 [La padrina.. una esca] / L’inici de l’incendi
12-29 [La cort.. darrers racons] / L’aïllament de la casa
20-40 [La paralítica.. de la casa] / La desesperació de la paralíticaL’abandonament i la inutilitat de la gent gran, resultat de la misèria moral de la societat.

Els senyals de les bèsties van alertar a la padrina que a casa s’hi calava foc. Les flames avançaven inexorablementdavant del nerviosisme de la paralítica, i la situació geogràfica de la casa impossibilitava qualsevol intent de rescat. Finalment, entre crits sords d’impotència, una alenada de foc embolcallà la vella,emportant-se la seva vida i posant fi a la seva misèria.

La vella és un pes mort per a la família, i la seva existència està sotmesa a la solitud i a la inutilitat. La misèria moral de la famíliano permet establir cap relació afectiva amb la paralítica, a qui prefereixen no tenir al llit perquè no faci malbé la màrfega. Aquesta marginació es veu accentuada per la seva deficiència física, perla qual la paralítica és conscient de ser tractada com un despull humà. Davant d’aquest panorama, la mort de la vella és vista com el millor remei a la seva misèria, alliberant-se així de tot dolor.“La vella” és una de les històries tràgiques que formen el llibre “Drames rurals”, de qui n’és autora Caterina Albert sota el pseudònim de Víctor Català. Aquest conte, com la resta d’històries, estàmarcada per la fatalitat i un destí inexorable contra el qual els personatges no poden lluitar. En aquest cas es fa una crítica a la situació de marginació que pateix la tercera edat.
Tot començaquan la padrina pateix una embòlia i queda parcialment paralitzada. Per conseqüent, la família se n’ha de fer càrrec, cuidant-la en contra de la seva voluntat. La paralítica fa nosa a tothom, i la sevainutilitat sentència la seva vida a l’abandonament. Finalment, la vella paralítica es veu envolta en un incendi del qual la seva impotència no li permet escapar, acabant d’una vegada per totes amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS