Drames rurals

Páginas: 5 (1242 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
-------------------------------------------------
Contes que hi formen part
El Met de les Conques
On s'explica la vida d'un home que mai va ser educat emocionalment i troba refugi en la religió, imaginant-se a Jesús que li parla i li ordena que faci una peregrinació. Finalment, quan torna de la peregrinació cau dins d'un forat on mor agònicament dos dies desprès.
Idil·li xorc
Narra l'idil·lide dos captaires (el Tit i la Laia) que, conversant i per necessitat de diners acaben decidint casar-se. Un cop casats, al sortir de l'esglèsia el poble comença a apedregar-los amb tan mala sort que maten al Tit.
Parricidi
La Lena està casada amb el Felet i tenen un fill, el Titet. Una nit en la que el Felet se'n va a emborratxar-se a la taverna, la Lena rep la visita d'un dels seus amants, quegelós de veure-la amb un altre, la assassina cruelment amb un ganivet. Al fugir per la finestra, un tros de la seva butxaca queda enganxat al marc. El Felet arriba begut i sense adonar-se de res, s'adorm al costat del cadàver en un bassal de sang. El dia següent el nen surt al carrer i fa que les veïnes entrin a la casa a veure què passa. Descobreixen el cadàver de la Lena al costat del Feletadormit. El desperten i ell, no entén què passa. Mentre això passa el Titet es guarda el tros de butxaca que havia a la finestra per a jugar. El Felet no se’n recorda de res i es emportat a la presó.
Daltabaix
Un barranc separa el poble en dues parts. A la part alta, al tocar del barranc, hi viu l'avi Palau, un vell que dedica la seva vida a asseure al Pedrís i, hieràtic, veure passar el temps.Aquest té dos fills, el Quim i el Verí, que era una mala peça. Un bon dia, el Verí es cassà amb una noia del poble veí, la Doloretes. Tenen un fill al qui l'avi anomena Llombric. Quatre anys desprès, el Verí torna a casa amb un carro ple de llenya però l'ase no vol moure's i ell i el seu germà cremen unes escombres i se les col·loquen sota la panxa. L'animal surt corrents amb tan mala sort ques'emporta el Verí, envesteix l'avi Palau i passa per sobre del Llombric, matant-los a tots tres.
El Pastor
El Ton és un pagès que estima el seu camp més que la seva dona o la seva neboda. Dedica tota la seva vida a ell i en té molta cura. Però un bon dia es troba el camp destrossat per un ramat. El Ton decideix parar-li una trampa al ramat i al pastor deixant pel camp unes figues amb hams dins. Haviaestat el ramat del Nasi, un pastor cruel, que enfurismat per la mort del seu gos, el Moro, es dedica a destrossar els camps dels pagesos. El Nasi, en descobrir les seves ovelles ferides per les figues del Ton, decideix esperar al pagès. Quan el Nasi i el Ton es troben, barallen i el Nasi acaba matant al Ton i llençant-lo al riu cordat a unes pedres.
La Vella
La Fadrina de Can Manyo és una vellaparalítica que es va quedar així per un atac de feridura que li va agafar un bon dia. La vella, incapacitada de per vida, és ignorada per la família, que la veu com una càrrega inservible. Un dia, quan tothom és treballant lluny d'allà, es cala foc a la casa amb la vella allà, incapaç de moure's ni demanar auxili.
L'Empelt
L'avi Ordis havia estat casat amb la seva dona i tenien un fill, a quitothom anomenava el Noi d'Ordis. La dona va morir i l'avi va tenir una aventura amb una dona de mala reputació, amb la que malauradament va tenir un fill, el Petit d'Ordis. No s'assemblaven en res, el Petit d'Ordis era una mala ànima, que havia estat denunciat moltes vegades i va estar a presó. El Noi d'Ordis era treballador, bona persona i molt apreciat pel poble. Una nit, desprès de que el Noid'Ordis rebés un avís per part del sereno del poble que li rondava un lladre per casa, el Noi vigilava la casa amb una escopeta. El lladre va resultar ser el Petit, a qui el seu germà no va poder castigar perquè eren fills del mateix pare.
Agonia
La dona del Minguet, la Bel, confessa al seu marit a punt de morir-se que es va casar embarassada d'un altre home, el metge que l'atèn, el senyor Ramon....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS