Drames rurals

Páginas: 4 (784 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2011
DRAMES RURALS
Víctor Català

“AGONIA”

TRETS ARGUMENTALS
Descripció de l’entorn i la situació en què es troba la Bel Quan es va casar ja estava embarassada L’home va obligar-la a casar-se Mortde la Bel

En Minguet els perdona

La Bel demana perdó a en Minguet

Confessió

L’altre home és en Ramon

ESTRUCTRUA INTERNA

Plantajament: Descripció de l’entorn i la situació en què estroba la Bel. (Pàg. 218-222) Nus: Narració de la confessió que fa la Bel a en Minguet. (Pàg.
223-233)

Desenllaç: La Bel mor i en Minguet els perdona. (Pàg. 233-234)

TEMES

Egoisme de la Belconfiança

perdó

pecat

cel

PUNT DE VISTA NARRATIU
El narrador és en 3ª persona del singular, extern, omniscient i partidista.

“El pobre Minguet estava anguniat; no capia aquellainsistència misteriosa de la Bel; hauria volgut aturar-la d’enraonar perquè no s’acabés les forces, però no gosava trencar-li la voluntat estant en les darreres.” (Pàg. 227)

TÈCNIQUES NARRATIVESDescripció: “El vent xiulava amb xiulets estridents que s’empaitaven com si es perseguissin l’un a l’altre en sa cursa adelerada cap a l’Infinit” (Pàg. 218) Narració: “La malalta va fer un esforç peradresar-se una mica en el coixí, però no logrà més que arronsar els genolls, que quedaren com una muntanyeta sobre el pla del llit…” (Pàg. 227) Diàleg: “-Maleir-te a tu, Bel? Ave Maria Puríssima! ¿Perquè et podria maleir jo, trist de mi? -Perquè em vaig casar…Jo…no era…per a tu…” (Pàg. 226)

PERSONATGES
Principals: Minguet: és el marit de la Bel. Bel: és la dona d’en Minguet. Té dos fills, elgran que és d’en Ramon i l’altre, el petit, d’en Minguet.

PERSONATGES
Secundaris: Ramon metge que tracta la Bel amb una atenció especial ja que al llarg del conte descobrim gràcies a la confessióde la Bel que ell és el pare de l’hereu, perquè just abans que aquesta es casés amb en Minguet, l’havia deixat embarassada. Fill gran és l’hereu i fill d’en Ramon. Té més comoditats que el fill...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS