Drames rurals

Páginas: 7 (1548 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2012
Laura a la ciutat dels Sants










1. Quina actitud té la protagonista davant el matrimoni? Defineix la primera idea que té la Laura sobre el matrimoni i les relacions sexuals; per què et sembla que fracassa tan aviat?
Al principi la Laura té una actitud positiva, ja que embalsamada per la passió del jove burgès creu que en Tomàs és l’amor de sa vida però amb els trasbals del’embaràs es donà comte de com era en realitat el seu marit, i així poc a poc el seu amor s’anà deteriorant com ho faria una flor pansida.
La idíl·lica idea del matrimoni que té la Laura és que l’amor no té fronteres, ja que ella es pobra i son marit ric i ben plantat, creu que tot es pot superar amb la força de l’amor però després toca de peus a terra i es dóna comte de que està equivocada. EnTomàs ja no la mira de la mateixa manera, tan sols com a un objecte per a poder tenir descendència. Tot això vingué donat també per a l’esvaïment del sentiment de novetat que li provocava la seva muller.
El matrimoni fracassà ja que tot era fruit de la passió del moment.
En Tomàs, un noi capritxós.
La Laura, una noia pobre que volia sentir els càlids braços d’un home que l’estimés.
El conjuntde tot donà lloc a un falç sentiment d’enamorament, però inevitablement el vel que els cobria els ulls caigué i destapà la dura i cruel realitat.




2. A diferència d’algunes protagonistes de les novel·les més representatives de la narrativa realista del segle XIX com Madame Bovary o Anna Karènina, Miquel Llor no aboca Laura al suïcidi. Argumenta-ho.
Madame Bovary (1857), es va casar ambun home de diners que no estimava, el qual només la volia per a lluir-la; a més a més, aquests no s’estimaven, com igualment passava amb la Laura i en Tomàs. Aquesta famosa protagonista de la narrativa realista, també tenia un amant que seria l’equivalent d’en Pere en Laura a la ciutat dels Sants.
Anna Karènina (1877), es casà amb Vronsky, però amb el temps la família d’aquest es posà pel mig dela relació entre els dos nuvis i el poble acabà repudiant a l’Anna, aquesta creu, a més, que el seu marit té una amant; finalment no aguanta la pressió i es tira a les vies del tren, tot i que uns segons abans de ser esclafada pel tren se n’adona de la ximpleria que ha acabat de cometre.
Les tres protagonistes tenen trets semblants; amants, gelosia, passió pencida, marits rics, elles posicionshumils, diners, família d’entremig i la clàssica posició de la dona-objecte.
Però, malgrat les semblances que puguin tenir, la nostra protagonista no ho dóna tot per perdut i intenta refer la seva miserable vida començant de zero a través de la religió francesa.
Tot i comparar aquestes tres novel·les, cal a dir que Laura a la ciutat dels Sants (1931) és més recent que les dues restants i el seuautor pertany a un gènere diferent, el Noucentisme, de manera que no ens ha d’estranyar que puguin tenir finals tants diferents.




3. Sota la mirada de Laura, Tomàs aviat esdevé desagradable i primitiu. Anota’n els trets físics i psicològics, el comportament davant els gustos de la Laura, i en les relacions amoroses que el converteixen en un home odiós. Què aporta l’episodi de cremar elsulls als canaris perquè refilin millor?
El marit es deixa molt, no es cuida tant com al principi.
En relació als trets psicològics, l’home la desprècia, més encara quan la veu deformada per l’embaràs, es converteix en un home odiós, manipulador i egocèntric. Només la vol per a que li doni un futur hereu de la casa Muntanyola.
Aquest episodi aporta la gota que fa vessar el got, ja que faveure a la Laura que ella no pertany a aquesta “ciutat de Sants”.




4. A través de Teresa, la perspectiva d’en Tomàs s’enriqueix: com el veu la germana, com el tracta i com el manipula? Explicita la teva resposta fent referència a algunes escenes significatives.
La Teresa veu en Tomàs com un nen petit que encara no ha madurat, i quan porta a la Laura a casa, a la Teresa no li fa gens de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS