Drames Rurals

Páginas: 11 (2640 palabras) Publicado: 9 de abril de 2012
DRAMES RURALS



ÍNDEX

PRIMERA PART: ETAPA EXTERNA………………………………………….. 1-2

SEGONA PART: ETAPA INTERNA………………………………………….3-9

TERCERA PART: ETAPA REINTEGRADORA I CONCLUSIONS……….10

PRIMERA PART: ETAPA EXTERNA

1-Presentar l’obra i situar-la dins la producció total de l’autora.
Caterina Albert i Paradís, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català, neix a L'Escala (Alt Empordà) l'11 desetembre de 1869 i hi mor el 27 de gener de 1966.
El 1902, és quan recull al llibre titulat Drames rurals i quan el misteri del seu pseudònim comença a ser conegut. De l'angoixa que li produeix aquest fet en parla en la seva relació amb Narcís Oller, un dels seus mestres, i amb en Joan Maragall, un altre mestre. Amb el pseudònim pot escriure allò que li plau més, sense que la seva literatura hagide tenir un límit moral. Si no es pot amagar darrere Víctor Català, per tant, les crítiques tornaran a sorgir, ja que la societat del moment no veia amb bons ulls que una dona escrivís i que ho fes sobre aquells temes.
En aquest any, rep les primeres crítiques pel fet d'escriure sobre l'aspecte més fosc de la condició humana. Posteriorment, publica un altre recull de contes, Ombrívoles(1904) aL'Avenç i el seu segon poemari, Llibre Blanc (1905) a l'editorial de Francesc Matheu, Il·lustració Catalana. A les revistes de Matheu, Il·lustració Catalana (1903-1917) i Catalana (1918-1921), hi donarà a conèixer aquelles narracions menys dramàtiques i alguns poemes.

2-Referències a l’autora.
Fou una escriptora catalana que participà en el moviment del Modernisme i en fou autora d'una de lesseves obres literàries cabdals, la novel·la Solitud, el 1905. El premi als Jocs Florals del 1898 va representar el primer reconeixement de la seva capacitat literària. No tardaria gaire temps a utilitzar el pseudònim de Víctor Català, nom del protagonista d'una novel·la seva inacabada. Malgrat l'entusiasme que va manifestar pel món del teatre i els seus inicis poètics, el gènere que va dominarmillor és el narratiu. La força del seu estil i la gran riquesa lèxica són elements definitoris del conjunt de la seva obra.

3-Referències al corrent estètic al qual pertanyen l’obra i l’autora.
Coincideix en l’època del Modernisme, la publicació del 1902, de Drames rurals inicia la gran època de producció de Víctor Català com a narradora, que és rebuda amb entusiasme. La unitat del recull vedonada pel caràcter rural dels drames, marcats tots per la violència, la mort o l'embogiment.
4-Referències a l’època en la Història de la Literatura.
En tota l'obra de Caterina Albert sovintegen les referències a la situació de la dona i, particularment, a la seva marginació per raons de sexe. En aquest sentit els temes que inaugura són: l'expressió del desig femení, la crítica a la institució delmatrimoni, les relacions entre dones, la maternitat, la solitud o la vellesa. Té plena consciència del que pretén i aquest fet, juntament amb els pròlegs que encapçalen els reculls, dóna idea d'una autora sagaç, independent i plenament innovadora.

5-Relacionar el text amb d’altres textos, autors i moviments del moment.
Després de la publicació de Drames rurals, manté correspondència amb JoanMaragall, autor que li retreu la visió negativa que ofereix de l'existència, però l'autora es manté en la seva postura; més tard Maragall es doblega al geni de l'escriptora. També manté una estreta relació literària amb Narcís Oller i Àngel Guimerà entre altres escriptors del moment.

6-Cercar el gènere literari i el subgènere.
Té un gènere literari èpic i el seu subgènere són contes.

SEGONAPART: ETAPA INTERNA

I-PLA DEL CONTINGUT (FONS):

1. EN MET DE LES CONQUES

Argument:
La mare i l’avia d’en Met eren família de les Conques, a aquestes tot el poble els hi tenia por ja que tenien fama de bruixes. Un dia va arribar al poble un predicador estranger que va canviar la visió que tenien els habitants cap a aquella gent, en Met s'incorpora a la societat, ja que abans estava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS