Drames Rurals

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
Drames rurals
1. En Met de les Conques
En aquest primer capítol ens explica el naixement i la mort d’En Met, el qual és el fill d’una de les Conques. Les Conques eren mare i filla conegudes alpoble amb fama de bruixes. La mare d’En Met era una dona molt lletja i torta rebutjada per la societat pel seu físic. Tota la gent del poble pensava que aquesta dona mai coneixeria baró, però quedarenestupefactes quan es van assabentar que la Conca havia tingut un fill, En Met. En Met també era rebutjat per la gent del poble, de petit mai havia tingut amics, ni havia jugat amb cap nen, ni tan solshavia anat a l’escola.
La seva àvia mor i només conviuen en la seva casa la seva mare i ell. La vida d’En Met és una total monotonia, però un dia se li ocorre anar a missa i és en aquesta on unpredicador foraster li fa veure a déu com una cosa idíl·lica i poderosa, fa canviar la seva forma de veure les coses i des de llavors assisteix sempre a l’església.
La seva mare mor per culpa d’un menjarque En Met no va tastar, la Conca necessitava ajuda del metge però aquest no se la hi va oferir. Després de la seva mor En Met deambulava pels paratges agraris i mentre dormia sota un arbre somia ambl'aparició de déu, i aquest li diu que pugi fins a dalt de la muntanya per fer penitència. En Met fa cas de déu i puja fins a dalt de la muntanya però per el camí rellisca i cau en una cova on quedaatrapat, primerament perd el coneixement perquè no sap que està fent allà, però quan el recupera recorda que estava fent penitència i decideix complir-la fins morir-se. Passat un temps uns caçadorsintenten refugiar-se de la pluja i es troben amb els ossos d’En Met, però aquests no avisaren a ningú per por de ser relacionats.

2. Idil·li xorc
En el segon capítol relata la història de dos vellscaptaires, la Laia i en Tit. En Tit és un captaire de seixanta anys el qual és ajudat per dos bastons a l’hora de caminar, ja que no pot valer-se per si sol. En Tit o Josep és maltractat per la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS